İspanya, İtalya'nın tarihi rekorunu egale edip finale çıktı

Düzenleyen:
İspanya, İtalya'nın tarihi rekorunu egale edip finale çıktı

SPOR Haberleri

UEFA Uluslar Ligi yarı finalinde İtalya ile İspanya karşı karşıya geldi. İspanya'nın 2-1'lik üstünlüğü ile sona eren maçta İtalya'nın tarihi rekoru da egale edildi.

Giuseppe Meazza Stadı'nda oynanan karşılaşmayı İspanya 2-1 yenerek finale yükseldi ve İtalya'nın 37 maçlık tarihi yenilmezlik serisini sona erdirdi. Mücadelede ilk pozisyonu İtalya bulsa da golü ilk bulan taraf konuk ekip oldu. İspanya, 17. dakikada Ferran Torres’in golüyle öne geçti: 0-1. İlk yarının son bölümlerinde İtalya gol fırsatları yakaladı ancak değerlendirmedi. 42. dakikada İtalyan stoper çift sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 45+2. dakikada İspanya’da Ferran Torres bir kez daha sahneye çıkarak farkı 2'ye çıkardı: 0-2. İlk yarı İspanya'nın üstünlüğüyle geçildi.

İkinci yarıda, ev sahibi İtalya, 10 kişi kalmasına rağmen rakip kalede baskısını arttırdı ve 83. dakikada Lorenzo Pellegrini ile farkı 1'e indiren golü attı: 1-2.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca İspanya, İtalya'yı 2-1 yenerek UEFA Uluslar Ligi’nde finale kalan ilk takım oldu. Bu sonuçla İspanya, 2020 Avrupa Şampiyonası yarı finalinde yenildiği İtalya'dan rövanşı da almış oldu.

İtalya'nın dünya tarihine geçen 37 maçlık namağlup serisi böylelikle kendi evinde sona ererken İspanya UEFA Uluslar Ligi'nin finaline adını yazdırdı. İtalya ise üçüncülük maçı oynamaya hak kazandı.

UEFA Uluslar Ligi'nin bir diğer finalisti ise Belçika ve Fransa'nın kapışmasının ardından belli olacak.



 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...