FIFA, Afganistan'daki 100 futbolcuyu tahliye etti

Düzenleyen:
FIFA, Afganistan'daki 100 futbolcuyu tahliye etti

SPOR Haberleri

Aralarında kadınların da olduğu 100 futbolcu, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından güvenlik gerekçesiyle Katar'a tahliye edildi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Afganistan'da bulunan kadın ve erkek futbolculardan oluşan 100 kişiyi tahliye etti. FIFA'dan yapılan yazılı açıklamada, sporcuların ülkeden güvenlik gerekçesiyle tahliye edildikleri ve 2022 Dünya Kupası'nın yapılacağı Katar'a götürüldükleri duyuruldu.

DAHA FAZLA SPORCUNUN TAHLİYE EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILACAK
Futbolcuların tehlikeli bölgeden kurtarılması için Katar'ın güvenli koridor oluşturduğu belirtilen açıklamada, zorlu müzakereler sonucunda aralarında kadınların da olduğu 100 futbolcunun başarılı bir şekilde tahliye edildiği aktarıldı.

Açıklamada, FIFA'nın "geçtiğimiz ağustos ayından bu yana bir grup futbolcunun tahliyesi konusunda Katar hükümetiyle yakın koordinasyon içinde çalıştığı ve gelecekte daha fazla sporcunun tahliyesi için çalışmalarına devam edeceği" belirtildi.

FUTBOLCULAR BAŞKENT DOHA'YA İNDİ
Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lulve el-Hatır ise Twitter hesabından, "Tahliye uçağı, aralarında kadın oyuncuların da olduğu yaklaşık 100 futbolcu ve aileleriyle Doha'ya indi." mesajını paylaştı. Katar, Taliban'la güvenli geçiş anlaşmasının ardından tahliyelere devam ediyor. Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası'na 21 Kasım-18 Aralık 2022 tarihlerinde ev sahipliği yapacak.

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilmesiyle başlayan sürecin ardından başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesi sonrası kenti çatışmasız şekilde kontrolüne almıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...