Galatasaray liderliği bırakmıyor

Düzenleyen:
Galatasaray liderliği bırakmıyor

SPOR Haberleri

UEFA Avrupa Ligi E Grubu 3. maçında Galatasaray, deplasmanda Rus ekibi Lokomotiv Moskova ile karşılaştı. Mücadeleden 1-0 galip ayrılan sarı-kırmızılı ekip puanını 7’ye yükselterek liderliğini sürdürdü.

YALIMCAN SARPYEL

UEFA E grubunda lider olan Galatasaray, Moskova karşısında koltuğunu sağlamlaştırmak istiyordu. Lazio ile Marsilya'nın berabere kaldığı gecede karşısına altın tepside çıkan fırsatı sarı kırmızılılar son anlarda da olsa değerlendirmeyi bildi. Karşılaşmanın büyük bölümünü orta saha mücadelesi hâlinde sürdüren temsilcimiz, yapılan değişiklikler sonrası daha hücumcu bir kimliğe büründü ve Kerem'in golüyle üç puanı kaptı kaçtı.

AZ AMA ÖZ

Galatasaray dün gece belki de bu sezonun en az hücum ettiği karşılaşmayı oynadı. Fatih Terim'in pazartesi günü oynanacak Beşiktaş derbisini de düşünerek seçtiği on bir hücuma çıkmakta bir hayli zorlandı. Hatta sarı kırmızılılar ilk 60 dakikada kaleye sadece bir isabetli şut yollayabildi. Ancak oyuna sonradan giren Kerem, Morutan ve Diagne üçlüsü ileri hattı hareketlendirmeyi başardı. Zaten gol de çok geçmeden geldi.

SİSTEMİN MESAJI

Taktiksel dizilim belki çok önemli değil. Oyun felsefenizin gücü belki daha ağır basıyor. Ama tercih edilen taktik oyunculara da mesaj veriyor. Son haftalardaki Galatasaray'a bakınca bu daha net gözüküyor. Çift forvetin tercih edildiği karşılaşmalarda sarı kırmızılılar daha fazla rakip yarı sahada oynuyor. Dün de benzer bir tablo yaşandı. Fatih Terim ne zaman daha fazla hücumu düşünen isimleri oyuna dâhil etti, Galatasaray hücumu hatırladı.

Galatasaray liderliği bırakmıyor

SİSTEM ARIZASI: VAR DEVRE DIŞI

Lokomotiv Moskova-Galatasaray karşılaşmanın ikinci yarısında VAR devre dışı kaldı. Yapılan açıklamada sistem arızası sebebiyle VAR'ın görev yapamayacağı belirtildi. Avusturyalı hakem Harald Lechner ve yardımcıları tartışmalı bir karara imza atmadı.

AKTÜRKOĞLU: BU GOL TÜRKİYE İÇİN

Maçtan önce 23. doğum gününü kutlayan, ardından Galatasaray'a altın değerinde üç puanı, belki de ikinci turu getiren Kerem Aktürkoğlu 90 dakika sonrası mutluluktan adeta uçuyordu. "Bu golüm bütün Türkiye için. Hem ben, hem Galatasaraylı taraftarlar, hem bütün Türkiye için güzel bir galibiyet oldu" diyen yıldız futbolcu, "Hoca'm oyuna girmeden önce bana boşlukları değerlendirebileceğimi söylemişti. Bu soğukta böyle oynamak önemliydi. Galibiyet için mutluyuz, lideriz. İnşallah gollerimin devamı gelir" şeklinde konuştu.

RYAN BABEL: HEDEFE ULAŞTIK

Galatasaray'da Ryan Babel, "Oyunun anahtarı kaybetmemekti. Oynayıp, kazanmak için gelmiştik ama ilk hedef beraberlikti. Beraberlik de iyi olabilirdi, buradan iyi sonuçla ayrılıyoruz. Maksimumu yaptık ve burada hedefe ulaştık" ifadelerini kullandı.

Galatasaray liderliği bırakmıyor

FATİH TERİM: ACELEMİZ YOKTU

Fatih Terim, Lokomotiv Moskova maçının ardından açıklamalarda bulundu. Terim, "Maçın anahtarı 'Acelemiz yoktu.' Bu sloganla bütün çalışmalarımızı yaptık çünkü mağlup olmamak önemliydi, galip gelmek çok daha iyiydi. Tek paslarla güzel gol attık. Bence gecenin golü olur. Tecrübeli veya genç ayrımı yapmaksızın bütün oyuncularım iyi bir takım olma konusunda ısrarcılar. Her geçen gün onların tecrübelenmesi bizim için çok değerli" dedi. 

Çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini ve liderlik koltuğunda yerlerini sağlamlaştırdıklarını söyleyen Fatih Hoca "Oynadığımız bütün maçlarda çok az pozisyon verdik, bu bizim için değerli. Rakiplerimizin de berabere kaldığı bir gecede bizim 7 puana ulaşmamız önemliydi. Şimdi Lokomotiv ile evimizde oynayacağız, Marsilya da evinde Lazio'yu ağırlayacak. Kolay değil ama iyi gidiyoruz, farklı gidiyoruz, bundan son derece memnunum" ifadelerini kullandı.

İMPARATOR'DAN USTA İŞİ

Terim, ikinci yarıda oyuna yaptığı müdahalelerle ustalığını konuşturdu, üç puanı söktü aldı. İmparator, beraberlik de avantajlı sonuç olmasına rağmen son yarım saatte Kerem, Morutan ve Diagne'yi sahaya sürdü. Diagne ön alandaki presiyle Lokomotiv'in çıkışlarını önlerken, Morutan'ın asistinde Kerem ağları havalandırarak bütün Türkiye'yi sevindirdi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...