Mavi-bordolu ekip deplasmanda Göztepe'yi 1-0 yendi: Trabzonspor liderliği bırakmadı

Düzenleyen:
Mavi-bordolu ekip deplasmanda Göztepe'yi 1-0 yendi: Trabzonspor liderliği bırakmadı

SPOR Haberleri

Lider Trabzonspor, Gervinho'nun golüyle zorlu Göztepe maçından hasarsız dönmeyi bildi. Bu karşılaşma ile birlikte Abdullah Avcı'nın talebeleri üst üste üçüncü galibiyetini alarak yoluna devam etti.

UĞUR AKTAN

Fenerbahçe galibiyetiyle liderlik koltuğuna oturan Trabzonspor, zirvedeki yerini koruma mücadelesi verdiği maçta deplasmanda karşılaştığı Göztepe'yi yıldız oyuncusu Gervinho'nun attığı golle 1-0 yendi. Bordo-mavili takımı şu ana kadar sırtlayan Bakasetas'ın sakatlığı sebebiyle forma giyemediği karşılaşmada hücumda bir hayli etkisiz kalan Avcı'nın takımı kaleyi tutan tek şutta golü buldu.

UĞURCAN FAKTÖRÜ

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf ev sahibi Göztepe olurken, 10. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Lourency'nin şutunda Uğurcan gole izin vermedi. 39'da ani bir kontratak gerçekleştiren ev sahibi bu defa Jahovic ile gole yaklaşsa da Makedon forvetten daha erken davranan Uğurcan bir kere daha golü önledi ve maçta ilk yarı 0-0'lık eşitlikle sona erdi. 

ÖMÜRLÜK ASİST

İkinci yarıda rakip kalede daha etkili olan Trabzonspor, aradığı golü 56'da buldu. Abdülkadir Ömür'ün pasıyla topla buluşan Gervinho, ceza alanına sokuldu ve kaleci İrfan Can'ı mağlup etti: 1-0. 79'da bir dönem Trabzonspor forması da giyen Soner Aydoğdu eski takımının filelerini sarssa da bu gol ofsayt gerekçesiyle sayılmayınca, Trabzonspor'un galibiyet serisi üç maça çıktı.

Mavi-bordolu ekip deplasmanda Göztepe'yi 1-0 yendi: Trabzonspor liderliği bırakmadı

Trabzonspor'un suskun forveti Gervinho Göztepe ağlarını havalandırdı ve ligdeki ikinci golünü attı.

GERVINHO: ZOR GALİBİYETTİ

Maçtaki tek golün sahibi Gervinho, "Zor bir galibiyetti. Çünkü karşımızda motive olmuş, sert basan ve iyi oynayan bir takım vardı. Hoca'mız ikinci yarı bazı değişiklikler yaptı, ben de daha fazla alan buldum ve golü de bu şekilde attım" açıklaması yaptı.

ABDULLAH AVCI: YOLUMUZ GÜZEL YOL

Maçın ardından galibiyetten memnuniyetini dile getiren Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "İlk 15 dakika baskıyla başladılar. Saha içinde yanlış pozisyon aldık. 15. dakikadan sonra bekte üçlüye döndük. 3-2-5 formasyonunu sahada uyguladık. Baskıyı kırıp topa hâkim olduk ve oyunu elimizde tuttuk" sözlerini kullandı.

"Böyle 2-3 pozisyon verilir. Buradan kazanıp dönmek son derece önemliydi. Yolumuz güzel bir yol" vurgusu yapan Abdullah Hoca, "Rizespor maçına taraftarlarımızı davet ediyoruz. Onların sabrını, desteğini istedik. Oyuncularım, dışarıda kalanlar, kulübedekiler... Hepimiz güzel duygular yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Mavi-bordolu ekip deplasmanda Göztepe'yi 1-0 yendi: Trabzonspor liderliği bırakmadıYUSUF SARI ÇATLAK KOLLA OYNAMIŞ

Maçın ilk yarısındaki bir pozisyonda acı içinde yerde kalan Trabzonsporlu Yusuf Sarı devreyi tamamladı. Sonrasında ağrısı artan futbolcu hastaneye kaldırılırken kolunda çatlak tespit edildi. Yusuf sosyal medya hesabından alçıya alınmış kolunu paylaştı.

TRABZON KAZANDI AMA...

Zaten sakatlıklarla uğraşan Trabzonspor'da dünkü maç kazanılsa da üç isimde daha problem çıktı. Bordo mavililerde Abdülkadir Ömür, Dorukhan Toköz ve Yusuf Sarı da sakatlanarak oyuna devam edemedi. Abdülkadir ve Dorukhan'ın durumu bugün netlik kazanacak. 

HAMSIK-ATINÇ ATIŞTI

Maçın ilk yarısı bittiğinde tansiyon yükseldi. Marek Hamsik Göztepeli Atınç Nukan'ın koluna vurunca gerginlik büyüdü ve iki takım oyuncularına yansıdı. Göztepe kalecisi İrfan Can  sarı kart görürken, sportif direktör olan İlhan Şahin ise kırmızı kartla oyundan atıldı.

EL MAESTRO’DAN TRABZON’A ÖVGÜ

Göztepe'nin çalıştırıcısı Nestor El Maestro, "12 kilometrenin üstünde koştuk, atılan şutlar ve diğer istatistiklerimiz çok yüksek. Trabzon nasıl kazandı, anlaşılabilir değil. Daha önce şampiyon oldum. Bu tip maçları kazanan takımlar her zaman şampiyonluğa yakındır" dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...