Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şahika Ercümen 100 metreye dalarak dünya rekoru kırdı

Düzenleyen:
Şahika Ercümen 100 metreye dalarak dünya rekoru kırdı

SPOR Haberleri

Milli dalışçı Şahika Ercümen, Cumhuriyet'in 98'inci yılı ve mehmetçiğe ithafen dünya rekoru için tek nefeste 100 metre dalışını Antalya'nın Kaş ilçesinde gerçekleştirdi. Milli gurur Ercümen, iklim krizine de dikkat çekti...

Milli dalışçı, serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, paletsiz değişken ağırlık kategorisinde tek nefeste 100 metre derinliğe indi. Milli gurur Şahika Ercümen, küresel ısınma, iklim krizi ve toplumsal cinayetler gibi konulara dikkat çekti. 

Milli dalışçı Ercümen'in, Kaş Belediyesi İnceboğaz Sosyal Tesisleri açıklarında Cumhuriyet'in 98. yılına ithafen tek nefeste 100 metre ile kadın ve erkeklerde dünya rekoru kırma denemesini, Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da takip etti.

Şahika Ercümen 100 metreye dalarak dünya rekoru kırdı
Şahika Ercümen, sudan çıktıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, 98 metreden ileriye dalarak dünya rekorunu Cumhuriyet'in 98. yıl dönümüne ve Mehmetçiğe ithaf etmek istediğini söyledi.

CUMHURİYET’İN 98. YIL DÖNÜMÜNE VE MEHMETÇİĞE İTHAF ETTİ

Paletsiz ve tüpsüz 100 metre derinliğe 2 dakika 53 saniyede inen Şahika Ercümen, sudan çıktıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, 98 metreden ileriye dalarak dünya rekorunu Cumhuriyet'in 98. yıl dönümüne ve Mehmetçiğe ithaf etmek istediğini söyledi.

Şahika Ercümen 100 metreye dalarak dünya rekoru kırdı

İKLİM KRİZİNE DİKKAT ÇEKTİ
Çok mutlu ve gururlu olduğunu aktaran Ercümen, "Bu dünya rekoruyla aynı zamanda iklim krizi, küresel ısınma ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konulara dikkat çekmek istedik." diye konuştu.



Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...