Fenerbahçe yine kayıp

Düzenleyen:
Fenerbahçe yine kayıp

SPOR Haberleri

​Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Konyaspor, Fenerbahçe’yi ağırladı. Karşılaşma ev sahibi ekibin 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı.

EMİN ULUÇ

Ne umutlarla gitmişti Fenerbahçe, Konya’ya. Trabzonspor’dan sonra ligin en az yenilen takımını evinde devirecek, mağlubiyet serisine nokta koyacaktı sarı lacivertliler. Ama Kadıköy’deki hesap Konya’da şaştı. Hem de sadece 10 dakikada. İlhan Palut, sakatlığı olan Hadziahmetovic dışında ezberlenen on birini sahaya sürmüştü. Vitor Pereira da ilk defa beklenen kadroyla sahaya çıkmıştı. Ev sahibi tempolu bir giriş yaptı ve Fenerbahçe ne olduğunu bile anlamadan topu kalesinde gördü. Soner’in ceza yayı üzerinden gelişine vurduğu top ağlarla buluştuğunda dakika 2’ydi: 1-0.

PEREIRA DAYANAMADI

Fenerbahçe henüz bu şoku atlatamadan, 10’da sağ taraftan kullanılan serbest vuruşa arka direkte kendini unutturan Abdülkerim kafayı vurdu: 2-0. Orta sahayı net paslarla geçen Konya karşısında ne yaptığı belirsiz bir Fenerbahçe vardı. Oyun disiplininden uzak bireysel çabaları rahatlıkla savuşturan Konya, Cikalleshi'yle 38’de inanılmaz bir fırsatı harcarken, Vitor Pereira henüz devre tamamlanmadan oyuna müdahale etti. 41’de Nazım, Rossi ve Pelkas’ı oyundan alan Portekizli, Novak, İrfan, Serdar Dursun’u sahaya sürünce bir nebze toparlandı Fenerbahçe.

KAZANMAYI UNUTTULAR

Serdar Dursun topla buluştuğu ilk pozisyonda ağları havalandıracaktı ki, savunma son anda ayak koyunca devre 2-0 sona erdi. Sahaya daha arzulu dönen sarı lacivertliler 56’da Valencia’yla gole yaklaştı. Ancak kafa vuruşu Sehic’den dönen Valencia’nın röveşatası da üst direkte patladı. 63’te ise Serdar Gürler mükemmel taşıdığı topu kale içine çevirdi, Endri Çekiçi yarım metreden topu auta yolladı. 84'te İrfan Can mükemmel frikiğiyle umut aşılasa da yetmedi. Fenerbahçe’nin mağlubiyet serisi üç maça yükseldi.

Fenerbahçe yine kayıp

PEREIRA: SORUMLULUK BENİM

Maçı değerlendiren Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "Bu kulübe geldiğim günden beri en kötü ilk yarıyı oynadık. Yediğimiz iki gole reaksiyon göstermemiz gerekiyordu. Hiçbir şey yapamadık" derken, "Bu reaksiyon için acil üç değişiklik yapmam gerekiyordu. Bizim yapmamız gereken şey, Başkan'ımızla birlikte konuşup bu durumu tersine çevirmek ve bu durumu olabildiğince çabuk değiştirmek" sözlerini kullandı.

PELKAS'TAN TAVIR: PEREIRA'NIN ELİNİ SIKMADI

Maçın 40. dakikasında Rossi ve Nazım'la birlikte oyundan alınan Pelkas, Vitor Pereira'nın bu kararına öfkelendi. Sinirle kulübeye gelen Yunan futbolcu bir süre sonra kendisini teselli etmeye gelen Portekizli çalıştırıcının uzattığı eli geri çevirdi. Pereira ilk döneminde de Van Persie, Caner Erkin, Volkan Şen gibi isimlerle problem yaşamıştı.

Fenerbahçe yine kayıp

ÜÇ SAKAT BİRDEN

Fenerbahçe dün maçın yanı sıra üç oyuncusunu birden kaybetti. Önce Gustavo sonra da Altay sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. İki oyuncu ağlayarak kenara geldi. 77'de Valencia da sakatlanınca oyuncu değiştirme hakkını kullanan Fener son on dakikayı on kişi oynadı. Omzuna darbe alan Altay'da kırık yok. Üç oyuncunun bugün MR'ı çekilecek.

PEREIRA'DAN TERSİNE REKOR

Dün Konya karşısında hüsranı yaşayan Fenerbahçe'de Vitor Pereira tersine bir rekor kırdı. Portekizli çalıştırıcının sarı lacivertli takımdaki ilk döneminde (2015-16 sezonu) ligde iki beraberlik bir mağlubiyetten oluşan üç maçlık kötü bir serisi vardı. 26. haftada Ankaraspor'la Kadıköy'de golsüz berabere kalan Pereira deplasmanda oynadığı sonraki iki maçta Konya'ya 2-1 yenilmiş, G.Saray'la 0-0 berabere kalmıştı. Portekizli çalıştırıcı ikinci döneminde ise üç maçlık yenilgi serisiyle koltuğunu kaybetmenin eşiğine geldi. Ne ilginçtir ki Konya dün yine 2-1 kazandı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...