Beşiktaş, Lizbon'da yıkıldı: 4-0

Düzenleyen:
Beşiktaş, Lizbon'da yıkıldı: 4-0

SPOR Haberleri

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nun 4. haftasında Beşiktaş, Portekiz deplasmanında Sporting ile karşılaştı. Mücadele ev sahibi ekibin 4-0 üstünlüğü ile sona erdi. Portekiz ekibi Goncalves'in biri penaltıdan iki, Paulinho ve Sarabia'nın golleriyle zorlanmadan kazandı. Kartal için Şampiyonlar Ligi bitti.

MURAD TAMER

İstanbul'daki maça üç hücumcu orta saha ile çıkan ve 4-1 kaybeden Beşiktaş, Lizbon'da bu defa üç ön libero ile maça başladı. Ancak yaşlarının toplamı 105 olan Josef, Mehmet Topal ve Atiba üçlüsü genç Sporting hücumcuları karşısında tutunamadı. Özellikle Atiba'nın kaptırdığı her top Beşiktaş kalesinde tehlikeler oluşturdu. İlk 10 dakika içinde ev sahibi ekibin iki net pozisyonu farklı yenilginin habercisiydi.

LARIN KAÇIRINCA...

Pjanic olmayınca Beşiktaş savunmanın arkasına uzun toplar atarak etkili olmaya çalıştı. Sakat olan Batshuayi'nin yerine forma giyen Kenan ile Larin sık sık yer değiştirerek savunmanın dengesini bozmak için uğraştı. Beşiktaş'ın tek işe yarayan planı bu oldu ve Larin oyun 0-0 devam ederken iki defa şans buldu ama yaptığı vuruşlar başarısızdı. Bu goller kaçınca Sporting kısa sürede farkı üçe çıkardı.

VAZGEÇTİLER

İkinci yarıda Alex girip Mehmet Topal stopere geçse de kaybedilen konsantrasyon için yeterli olmadı. Sahada tam anlamıyla vazgeçmiş ve oyunu bırakan bir Beşiktaş vardı. Siyah beyazlılar nispeten kolay sayılabilecek grupta dördüncü maçını da kaybederek Şampiyonlar Ligi defterini kapatmış oldu.

Beşiktaş, Lizbon'da yıkıldı: 4-0

Beşiktaş, Avrupa kupaları gruplarında 2019/20'nin (Avrupa Ligi) ardından ikinci defa ilk dört maçında puan alamadı.

SERGEN YALÇIN: SORUMLUSU BENİM

Mağlubiyetten dolayı üzgün olduğunu söyleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "Maalesef hakem arkadaşın uydurduğu penaltıyla demoralize olduk. Burada kaybedilen maçların sorumluluğunu alması gereken benim, oyuncularım değil. Şampiyonlar Ligi başka bir kulvar, üst seviye" sözlerini kullandı. 

Siyah beyazlı çalıştırıcı, "Ağır bir mağlubiyet aldık ama 30 dakikalık bölümde oyunda çok da bir şey yoktu.  Şu andan sonra yapacağımız şey tekrar lige dönüp, oyuncularımızı toparlayıp önümüzdeki maça hazırlamak. Hayat devam ediyor" dedi.

Beşiktaş, Lizbon'da yıkıldı: 4-0

MAÇ ÖNCESİ KAVGA ÇIKTI
Üç taraftar hastaneye kaldırıldı

Portekiz'deki maç için Lizbon'a yaklaşık 100 siyah beyazlı taraftar gitmişti. Oldukça sakin geçen gündüz saatlerinin ardından akşam vakti kargaşa yaşandı. Jose Alvalade Stadı önünde iki takım taraftarları arasında çıkan kavgada üç siyah beyazlı taraftar yaralandı. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

JOSEF: GEREKSİZ BİR PENALTI
Trabzon dönüş maçımız

Beşiktaş'ta maçı değerlendiren orta saha oyuncusu Josef de Souza, "Moral olarak bu maç bizi çok etkiledi. Golü yiyene kadar fena da götürmedik. Tamamen gereksiz bir penaltı oldu. Maalesef başaramadık ve çok kötüydük. Trabzonspor maçında elimizden geleni yapıp, en iyi dönüşü yapmak istiyoruz" sözlerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...