Büyük gurur! Viktoria Zeynep Güneş'ten tarihi başarı

Düzenleyen:
Büyük gurur! Viktoria Zeynep Güneş'ten tarihi başarı

SPOR Haberleri

Viktoria Zeynep Güneş, Rusya'da 200 metre bireyselde Avrupa üçüncüsü oldu. 400 metre bireysel karışıkta da altın madalya kazanan Güneş, böylelikle Avrupa Şampiyonası'nda iki madalya kazanan ilk yüzücü olmayı başardı.

 Rusya'da düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda mücadele eden milli sporcu Victoria Zeynep Güneş, 400 metre bireysel karışıkta altın madalya kazanmasının ardından, 200 metre bireyselde de Avrupa üçüncüsü oldu. Güneş bu başarılarla, iki madalya kazanan ilk yüzücü olup adını tarihe yazdırdı.

KENDİNE AİT TÜRKİYE REKORUNU DA GELİŞTİRDİ
Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda Viktoria Zeynep Güneş, tarihi bir başarıya imza attı. Güneş, kadınlar 200 metre bireysel karışık finalinde 2:07.67’lik derecesiyle bronz madalya kazandı. Kadınlar 400 metre bireysel karışık finalinde altın madalya elde etti. Viktoria Zeynep, bu derecesiyle kendisine ait Türkiye rekorunu da geliştirdi. Bununla birlikte milli sporcu, böylelikle büyüklerde bir Avrupa Yüzme Şampiyonası’nda 2 madalya kazanan ilk yüzücü oldu.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN GÜNEŞ'E TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Rusya'da düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli yüzücü Viktoria Zeynep Güneş'i tebrik etti.

Kasapoğlu, yayımladığı mesajında, şu ifadeleri kullandı:

"Kazan şehrinde düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda 400 metre bireysel karışık kategorisinde altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu olan Viktoria Zeynep Güneş'i yürekten kutluyorum. Milli sporcumuz ülkemize büyüklerdeki ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandırarak bizleri gururlandırdı. Ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşımızın dinletilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Viktoria Zeynep Güneş'e başarılarının devamını diliyorum."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...