Rotasyonlu Galatasaray ligde kayboldu

Rotasyonlu Galatasaray ligde kayboldu

SPOR Haberleri

UEFA maçları sonrası ligde 8 puan kaybedildi, değişimli kullanılan on oyuncu dikiş tutturamadı. Nöbetleşe kullanılan üç forvet de istikrarı sağlayamadı ve zirveyle fark açıldı

YALIMCAN SARPYEL

Galatasaray yeni sezona yaptığı 11 transfer ve genç-leşen kadrosuyla başladı. Aslan’ın büyük hedefleri, geleceğe yönelik planları ve beklentileri vardı. Hesaplar Avrupa’da kısmen tutsa da sarı kırmızılılar, ligde 12. haftayı lider Trabzonspor’un dokuz puan gerisinde dördüncü sırada tamamladı. Elbette henüz daha lig bitmedi, takımların önünde uzun bir yol var. Ama ilerisi için önlemler alınmazsa Galatasaray bu futboluyla şampiyonluk hayaline erken havlu atma tehlikesiyle karşı karşıya gibi.

Hücumun tadı yok
Detaylandırırsak; Aslan’ın yaşadığı puan kayıplarının arkasında bazı kritik durumlar var. Cimbom UEFA’da grup liderliğini sürdürürken Avrupa dönüşü ligde tam 8 puan kaybetti (iki mağlubiyet, bir beraberlik, bir galibiyet). Sıkışık fikstür sebebiyle yapılan rotasyonlar verim vermedi. Düzenli bir 11 olmaması, taktiğin tam oturmamasına yol açtı. Üç forvetini değişimli kullanan Fatih Terim, golcülerinden beklediği verimi de alamadı ve kayıplar yarışta Aslan’ı yaya bıraktı.

Rotasyonlu Galatasaray ligde kayboldu
Avrupa maçları sonrası ligde rotasyona giden Galatasaray'da puan kayıpları bitmiyor

SÖZLEŞME UZATMADI
Gedson  kadro dışı

Galatasaray’ın sezon başı transfer listesinin en başında olmasına rağmen Benfica’nın bırakmadığı Gedson Fernandes kadro dışı kaldı. Portekiz basında yer alan iddiaya göre 22 yaşındaki oyuncu kulübünün sözleşme uzatma talebini reddetmesi üzerine altyapıyla gönderildi. Aslan ise umutlandı.

Milli arada 2 maç oynama planı
Karagümrük beraberliğinde sonra millî araya giren Galatasaray’da Fatih Terim oyuncularına üç gün izin verdi. Sarı kırmızılılar, Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarına perşembe günü yapacakları antrenmanla başlayacak. Aslan millî arada cumartesi ve salı günü olmak üzere iki hazırlık maçı yapmayı planlıyor.


Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...