Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Millilerden tarihi başarı: Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya

Düzenleyen:
Millilerden tarihi başarı: Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya

SPOR Haberleri

Dünya Karate Şampiyonası'nda mücadele eden sporcularımız dünya üçüncüsü oldu. Böylelikle Türkiye; bu kategoride tarihindeki ilk madalyayı elde etmiş oldu.

Milli sporcularımız; Ali Sofuoğlu, Emre Vefa Göktaş ve Enes Özdemir'den oluşan Erkek Kata Milli Takımı büyük bir başarıya imza attı. Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası'nda boy gösteren Erkek Kata Milli Takımı, dünya üçüncüsü olarak bu kategoride tarihindeki ilk madalyayı elde etti.

ŞAMPİYONA İKİ BRONZ MADALYA
Türkiye
Karate Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Dubai'deki Hamdan Spor Kompleksi'nde devam eden şampiyonanın beşinci gününde Türkiye, iki bronz madalya kazandı.

Erkek Kata Milli Takımı, dünya şampiyonaları tarihinde Türkiye'ye ilk 'takım kata' madalyasını kazandırırken, erkekler katada Ali Sofuoğlu da üç yıl önce olduğu gibi yine üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Ali Sofuoğlu, Emre Vefa Göktaş ve Enes Özdemir'den oluşan Erkek Kata Milli Takımı, üçüncülük maçında 26.16 puan alarak, hakemlerden 25.22 puan alan Fransa'ya üstünlük sağladı ve Türkiye'ye bu kategoride ilk madalyayı kazandırdı. Milli karateciler, mayıs ayında Porec'te yapılan Avrupa Şampiyonası'nda da altın madalya alarak bir ilki başarmıştı.

ALİ SOFUOĞLU BAŞARISINI TEKRAR ETTİ
2018 yılında İspanya'nın başkenti Madrid'de yapılan Dünya Karate Şampiyonası'nda erkekler katada üçüncü olan Ali Sofuoğlu, Dubai'de aynı başarıyı tekrarladı. Üçüncülük maçında İsviçreli Yuki Ujihara karşısında 26.92 puan alan Sofuoğlu, 25.6 puan alan rakibini geride bıraktı.

Erkekler kumite 75 kiloda Eren Akkurt, ABD'li rakibi Thomas Scott'a 5-2 yenilerek organizasyonu beşinci tamamladı.

116 ülkeden 1031 sporcunun katıldığı Dünya Karate Şampiyonası, yarın sona erecek. Organizasyonun son gününde Erkek Kumite Milli Takımı, Kazakistan ile bronz madalya mücadelesi verecek.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...