Trabzonspor istatistikleri altüst etti

Trabzonspor istatistikleri altüst etti

SPOR Haberleri

Trabzonspor, üç puanlı sistemde 13 hafta sonunda en yakın ‘büyük’ rakibine 10 puan fark atan ikinci takım oldu, şimdiden “Birinci belli, ikinci kim” dedirtti.

Uğur Aktan

Sahasında ağırladığı Gaziantep’i 3-0’lık skorla mağlup eden ve şampiyonluk yarışında bu sevinci daha önce yaşayan en yakın rakibi olan Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını yeniden 10’a, Başakşehir ve Galatasaray ile 12’ye, Beşiktaş ile de 13’e çıkaran Trabzonspor, emin adımlarla şampiyonluğa gidiyor. 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası’nı da kazanan Galatasaray’dan bu yana 13. haftalar itibarıyla şampiyonluk yolundaki rakiplerine 10 puan fark atan ilk takım olmayı başaran bordo mavili takım, üç puanlı sistemde bunu başaran ikinci takım olarak tarihe geçti.

Trabzonspor istatistikleri altüst etti
Trabzonspor, Süper Lig'de Gaziantep'i 3-0 mağlup etti

YANAL BAŞARMIŞTI
Üç puanlı sistemde 13. haftada en yakın büyük rakibine en fazla puan farkı atan üçüncü takım 2013-2014 sezonunda Ersun Yanal yönetimindeki Fenerbahçe olurken sarı lacivertli takım da sezon sonunda şampiyon olmuştu. Abdullah Avcı daha önce iki defa 13. haftaları lider geçerken 2018-2019 sezonunda farkı bir hayli açmıştı. Söz konusu sezonda 13. haftayı Galatasaray’ın 6 puan önünde geçen Abdullah Avcı’nın çalıştırdığı Başakşehir, yarışı son haftalara kadar önde götürmüş ancak sonunu getirememişti.

AVCI'YLA REKORLARA
İki defa çok yakın olduğu şampiyonluk ipini daha önce göğüslemeyi başaramayan Avcı, şimdi bu mutluluğu Trabzon’da yaşamak ve şehrin hasretini dindirmenin hesaplarını yapıyor. Trabzonspor’da kariyerini yeniden ayağa kaldıran Avcı, burada elde edeceği şampiyonlukla adını kulübün efsanelerinden biri olarak kulüp tarihine yazdırmayı arzuluyor. Bordo mavili takım Avcı ile son 26 sezonun en iyi dönemini yaşıyor. Görünen tablo şampiyonluğu habercisi gibi duruyor.   


Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...