Trabzonspor, Adana Demirspor'u da devirdi

Trabzonspor, Adana Demirspor'u da devirdi

SPOR Haberleri

Yedi maçlık seri yakalayan ve önüne geleni deviren bordo mavililer, Anthony Nwakaeme ve Marek Hamsik'in golleriyle sonuca giderken, tutanın ne kadar önemli olduğunu da gösterdi. Uğurcan Çakır, kritik kurtarışlar yaptı

UĞUR AKTAN

Süper Lig'de haftaya en yakın rakibinin 10 puan önünde zirvede giren Trabzonspor, sahasında Vincenzo Montella'nın göreve gelmesinin ardından çıkışa geçen Adana Demirspor'u misafir etti. Abdullah Avcı'nın yoluna yenilgisiz devam eden takımı, üç puana sezonun yıldız isimleri Anthony Nwakaeme ve Marek Hamsik'in golleriyle ulaşırken, Uğurcan yaptığı kurtarışlarla maça damga vuran isim oldu.

Akintola kaçırdı
Karşılaşmada gol perdesi mücadelenin 26. dakikasında açıldı. Dorukhan'ın pasıyla topla buluşan Nwakaeme'nin şutu direkten dönerken, pozisyonu takip eden Nijeryalı yıldız takımını öne geçirmeyi başardı: 1-0. 40'ta beraberliğe yaklaşan Adana Demirspor'da Sinan'ın pasıyla arka direkte önemli bir şans yakalayan Akintola arka direkte son vuruşu yapamadı.

Demir'e geçit yok
İkinci yarıya Hamsik'in ceza sahasına yaptığı etkili koşularla gole daha yakın taraf olarak başlayan bordo mavililer farkı ikiye çıkartan golü de Slovak yıldızla buldu. İlk golün sahibi Nwakaeme'nin pasıyla topla buluşan dünyaca ünlü yıldız, düzgün bir vuruşla kaleci Muric'i mağlup etti ve takımını rahatlattı: 2-0. Kalan bölümde Adana Demir'in fırsatlarında Uğurcan gole izin vermedi.

Karşılığını alacağız
Sekiz maçlık seriyle kariyer rekoru kıran Trabzonspor'un hocası Abdullah Avcı'yı taraftarlar maç sonu soyunma odasından çağırdı. Tribünler  Avcı'ya "Şampiyon' ve 'Trabzon seninle gurur duyuyor' tezahüratlarında bulundu. Destek için taraftara teşekkür eden Avcı da maç sonu "Ciddi takıma karşı iyi bir galibiyet aldık. Henüz hiçbir şey kazanmadık sadece üç puanla haftayı kapattık. Mutluyuz, keyfimiz yerinde.  Rekorlar kırılıyormuş, bunlara bakmıyorum. Özel seneler fedakarlık ister. Bunun karşılığını almaya devam edceğiz. Bu şehir, bu çocuklar çok şeyler hak ediyor, umarım bunun karşılığını hep beraber alacağız" dedi.


Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...