Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pele'den kötü haber! Bir kez daha hastaneye kaldırıldı

Düzenleyen:
Pele'den kötü haber! Bir kez daha hastaneye kaldırıldı

SPOR Haberleri

Futbolun efsanevi isimlerinden biri olan Pele, yakalandığı kolon kanseri sebebiyle sağlık durumunun kötü gitmesi üzerine yeniden hastaneye kaldırıldı.

Geçtiğimiz aylarda rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve sağlık durumunun kritik olması sebebiyle ameliyat edilen Pele, taburcu edilmesinin ardından yeniden hastaneye kaldırıldı. 

DURUMU STABİL
Son yıllarda üst üste yaşadığı sağlık sorunlarıyla gündeme gelen 81 yaşındaki Pele, Brezilya'nın Sao Paulo kentindeki Albert Einstein Hastanesine kaldırıldı. Hastaneden yapılan açıklamada, kolon bölgesindeki tedavisine devam edilen Pele'nin sağlık durumunun stabil olduğu ve birkaç gün içinde taburcu edilmesinin beklendiği ifade edildi.

TÜMÖR NEDENİYLE TEDAVİ ALTINA ALINMIŞTI
Sağ kolonunda şüpheli bir tümör tespit edilmesi üzerine Pele, aynı hastanede eylül ayında başarılı bir operasyon geçirmiş ve taburcu edilmişti. Hastaneden o dönem yapılan açıklamada, ihtiyaç duyulması halinde Brezilyalı eski yıldız futbolcuya uygulanan kemoterapinin devam edeceği belirtilmişti.

Pele, böbreklerinde yaşadığı sorunlar ve prostat nedeniyle de son yıllarda birçok kez hastaneye kaldırılmıştı.

Futbol tarihinin en iyileri arasında gösterilen Pele, FIFA Dünya Kupası'nı 3 kez (1958, 1962, 1970) kazanan tek futbolcu olma özelliğini taşıyor.

PELE KİMDİR?
Gerçek adı, Edson Arantes do Nascimento olan Pele,  23 Ekim 1940'da Brezilya'da dünyaya geldi.  Forvet mevkiinde görev almış eski futbolcu Pele, ismini yaramaz anlamına gelen "Peli" lakabının değişmesi üzerine almıştır. Kariyerine Brezilya Ligi'nin o zamanların en iyi takımlarından Santos'ta başlayan efsane futbolcu, yine ünlü bir kulüp olan Cosmos'ta bitirmiştir. Futbol tarihinde en çok gol kralı olan futbolcudur. Futbol tarihinin en iyileri arasında gösterilen Pele, FIFA Dünya Kupası'nı 3 kez (1958, 1962, 1970) kazanan tek futbolcu olma özelliğini taşıyor.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...