Olimpiyatta boks ve haltere veda

Olimpiyatta boks ve haltere veda

SPOR Haberleri

Tarihi çok eskilere dayanan ve bizim açımızdan büyük değeri olan branşların yerine 2020'de ilk defa programa konulan sörf, kaykay ve sportif tırmanışın kalıcı hâle getirilmesi planlanıyor.

Olimpiyat oyunlarından can sıkıcı bir haber var. Tarihî başarılarımızın bulunduğu halter ile boks ve modern pentatlon organizasyondan çıkarılıyor. Ki halter 1896, boks 1904 ve modern pentatlon 1912 yılında olimpiyat programına girmişti. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), boks, halter ve modern pentatlonu 2028 Los Angeles Olimpiyatları'nın ilk programında düşünmüyor. Sebebi de bu branşlarla ilgili uluslararası federasyonlara yönelik dopingle mücadele, şeffaf yönetim ve finansal kriz gibi konularda endişelerin sürmesi.

Olimpiyatta boks ve haltere veda
Türkiye, Olimpiyat Oyunları'nda halter branşında ilk madalyasını 1988'de Seul'deki oyunlarda Naim Süleymanoğlu ile kazanmıştı

YENİ BRANŞLAR VAR
Los Angeles programına kaykay, sörf ve spor tırmanışını ekleyen IOC'nin takvimi 2023 yılında kesinleştirmesi bekleniyor. IOC Başkanı Thomas Bach, "Bu sporlar Tokyo 2020'nin başarısına önemli katkılarda bulundu" dedi. Bu durumda Olimpiyat Oyunları'nın başladığı tarihten itibaren takvimde yer alan ve Türkiye'nin 8'i altın olmak üzere (Naim Süleymanoğlu tarihî rekorlar kırmıştı)  11 madalya kazandığı halter 2024 Paris'te son defa yer alacak gibi görünüyor. Ayrıca boksta da 1'i altın olmak üzere 5 madalyamız bulunuyordu.


Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...