Formula 1'de yeni kral Verstappen

Formula 1'de yeni kral Verstappen

SPOR Haberleri

Red Bull-Honda'nın 24 yaşındaki pilotu, aynı puanla startı verdiği Hamilton'u son turda geçti ve unutulmaz bir finiş gördü.

Formula 1'de sezona yakışır bir final vardı Abu Dabi'de. 5,2 kilometrelik Yas Marina Pisti'nde 58 tur üzerinden koşulan ve büyük çekişmeye sahne oldu. Liderliğin sürekli el değiştirdiği ve kaza sonrası son turda şampiyonun belli olduğu yarışa Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton önde başladı ama Max Verstappen tecrübeli rakibini son anda geçip tarih yazdı. 

10 BİRİNCİLİĞİ VAR
Kaza sonrası yapılan son turu ilk sırada gören 24 yaşındaki Hollandalı Verstappen gözyaşlarını tutamadı. Kariyerindeki ilk birinciliği elde eden genç pilot, "İnanılmazdı. Son turda fırsat geldi  ve çılgıncaydı. Müthiş bir takım çalışması yaptık. Takımım bunu hak etti. Onlarla çalışmaktan çok mutluyum" ifadesini kullandı. Verstappen 22 yarışta 10 birincilik, 8 ikincilik, 1 dokuzunculuk elde etti.

İPTAL EDİLMELİ
F1'de şampiyonluğu son anda kaybeden Lewis Hamilton'un takımı Mercedes, FIA’ya itirazda bulundu. Verstappen'in Hamilton'u güvenlik aracı çıkmadan geçmesini ve turunu geri alan pilotların konvoyu yakalamadan yarışın yeniden başlamasını protesto etti.

Formula 1'de yeni kral Verstappen

HAMILTON ŞOKTA
Son turda hem yarışı, hem şampiyonluğu, hem de Formula 1 tarihine geçme şansını kaybeden Lewis Hamilton büyük şok yaşadı. Uzun süre aracından inemeyen Hamilton, "Diyecek sözüm yok, gerçekten yok. Birileri Max’a yardımcı oldu. Gelecek yıl ne olacağını göreceğiz" dedi.

Takımlar sıralaması
1. Mercedes    613,5
2. Red Bull    585,5
3. Ferrari    323,5
4. McLaren    275
5. Alpine    155

Pilotlar sıralaması
1. Max Verstappen:    395,5
2. Lewis Hamilton:    387,5
3. Valtteri Bottas:    226
4. Sergio Perez:    190
5. Carlos Sainz:    164,5


Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...