Aslan’ın galibiyet hasreti bir hafta daha uzadı: Galatasaray ile Başakşehir puanları paylaştı

Düzenleyen:
Aslan’ın galibiyet hasreti bir hafta daha uzadı: Galatasaray ile Başakşehir puanları paylaştı

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında sahasında Medipol Başakşehir'i ağırlayan Galatasaray, misafir takımla 1-1 berabere kaldı. Cimbom, Okaka'nın golüne Mustafa Muhammed'le karşılık verebildi, Trabzon'un 18 puan gerisine düştü. Akıllara Fatih Terim'in üç sezon önce söylediği, "Sekiz puan fark da kapanır, on sekiz puan da" sözleri geldi.

Yalımcan SARPYEL

Galatasaray, Başakşehir'le 1-1 berabere kalırken kayıplarına bir yenisini ekledi. Sarı kırmızılılar bu sonuçla 17 haftanın 11 maçında puan kaybetmiş oldu. Galibiyet hasretini ise altı (rakamla 6!) maça çıkarttı. Sezona şampiyonluk hedefi, 11 yeni transferle başlayan Aslan daha ilk yarı bitmeden lider Trabzon’un 18 puan arkasında kaldı ve hayallerine veda etme noktasına geldi.

SİSTEMSEL İFLAS

Sezon başından beri Galatasaray her maç farklı on birler denedi. Orta sahada Taylan, Berkan, Cicaldau, Feghouli bazen de Morutan oynadı. Kanatta Kerem sabit kaldı, Morutan, Feghouli, Barış rotasyonları oldu. İleri uçta ise zaten her maç farklı biri forma buldu. Değişmeyen tek şey ise 4-1-4-1 sistemiydi. Ancak dün yine görüldü ki bu taktik eldeki oyuncu yapısına uygun değil.

NEREDE KALDI KALİTE?

Gençleşen Galatasaray kadrosu koşan, mücadele eden bir yapıya dönüştü. Sarı kırmızılılar bunun faydasını Avrupa’da güçlü takımlara karşı iyi kapanıp, savunma yaparak gördü. Ancak lige gelince kazanmak adına kalite, teknik kapasitenin yetersiz olduğu net bir şekilde ortaya çıkıyor. Bekler isabetli orta yapamıyor, orta saha topu ileriye yeteri kadar hızlı çıkaramıyor, kilit paslar atamıyor. Hâl böyle olunca da forvetler suskun kalıyor, puanlar bir bir uçuyor.

Aslan’ın galibiyet hasreti bir hafta daha uzadı: Galatasaray ile Başakşehir puanları paylaştıMaçın ikinci yarısındaki bir pozisyonda yere ters basan Galatasaray'ın forveti Diagne acı içinde yerde kaldı. Bileği burkulan futbolcu saha içinde tedavi görse de ayağının üzerine basamadığı görüldü ve oyundan alındı. Diagne'nin son durumu MR'ı sonrası netleşecek.

HAKEM KÜÇÜK'LE FUTBOLCULAR TARTIŞTI

Maçın ardından hakem Zorbay Küçük'le Galatasaraylı arasında soyunma odası koridorlarında gerilim yaşandı. Küçük'ün Galatasaraylı oyunculara "Go lan", Kerem Aktürkoğlu'na ise "Yalancı" dediği iddia edildi. Küçük'ün Arda Turan'ın tepkisi üstüne de "Ne yapacaksın, ayakkabı mı atacaksın bana?" sözlerini kullandığı öne sürüldü. (Arda, Atletico Madrid'de oynadığı dönemde yan hakeme kramponunu fırlatmıştı).

Galatasaraylı Berkan Kutlu, "İçeride ve sahada; bu kelimeler kullanılır mı? Koridorlarda oyuncumuza 'yalancı' deniyor. Kabul etmiyorum ben" derken, yardımcı antrenör Necati Ateş de, "Ona Zorbay diyorum, hakem demeyeceğim. Galatasaray futbolcusuna 'Lan, yalancı' diyemezsin. 'Sarı kartı yarın mı göstereceksin' diyorum, 'bir gün onu da gösteririm' diyor. Bu gücü nereden alıyor?" sözlerini kullandı.

Aslan’ın galibiyet hasreti bir hafta daha uzadı: Galatasaray ile Başakşehir puanları paylaştı

 

BAŞAKŞEHİR FARK ATMIŞTI, TERİM NE DEMİŞTİ?

Fatih Terim 2018-19 sezonunun 24. haftasında deplasmanda Erzurumspor'la 1-1 berabere kalıp, lider Başakşehir'in 8 puan (54/46) gerisine düştükleri maçın ardından, "Puan durumuna bakmıyorum. 8 puan da kapanır, 18 de kapanır" demiş ve Cimbom o sezon şampiyon olmuştu.

"BU SORUMLULUĞU BİLMELİYİZ"

Maç sonrası Galatasaray'ın resmî sitesinden, "Haftalardır süren hakem hataları tesadüf değil. Bize verilen zararlar tahammülümüzü aştı. Zorbay Küçük millî oyuncularımıza hakaret edemez" açıklaması yapıldı. Fatih Terim'in de bugünkü idmanda önemli açıklamalarda bulunacağı duyuruldu.

BELÖZOĞLU YENİLMİYOR

Geçen sezon Fenerbahçe'nin başına geçmesiyle farkını hissettiren Emre Belözoğlu'nun, Başakşehir'de de bileği bükülmüyor. Turuncu-lacivertliler yeni hocasının takımın başına geçmesinin ardından çıktığı 9 maçta 7 galibiyet 2 beraberlik aldı, hiç yenilmedi.

Aslan’ın galibiyet hasreti bir hafta daha uzadı: Galatasaray ile Başakşehir puanları paylaştı

TARAFTAR ÖFKELİ
Yönetim uyuma! 

Başakşehir'in öne geçtiği golün ardından Marcao, Visca'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü ve Galatasaraylı taraftarlar protesto tezahüratlarına başladı. Tribünlerden "TFF istifa" ve "Yönetim uyuma, takımına sahip çık" şeklinde tepkiler yükseldi. 

MORUTAN: ANLAYAMIYORUM...
Bir türlü kazanamıyoruz

Galatasaray'ın Rumen oyuncusu Vasile Morutan, “İyi bir maç çıkardık. Takım olarak iyi oynadık ama bir türlü kazanamıyoruz. Bilmiyoruz… Takıma her zaman yardım etmek istiyorum. Bir şanssızlık var üstümüzde" dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...