Aslan 7 maç sonra kazandı: Galatasaray 2-0 Antalyaspor

Düzenleyen:
Aslan 7 maç sonra kazandı: Galatasaray 2-0 Antalyaspor

SPOR Haberleri

Süper Lig'in 19. ve ligin ilk devresinin son maçında 7 haftadır kazanamayan Galatasaray, evinde Antalyaspor'u 2-0 yenerek galibiyet hasretine son verdi. Fatih Terimsiz sarı kırmızılılar, Kerem Aktürkoğlu'nun bir gol bir asistle yıldızlaştığı maçta 'gitti bitti' denilen ligde umuda tutundu. Cimbom'un diğer golünü ise sahaya kaptan çıkan Feghouli kaydetti.

Yalımcan SARPYEL

Sezona şampiyonluğun favorisi olarak başlayan Galatasaray yedi hafta sonra Antalyaspor’u evinde 2-0 yenerek galibiyeti hatırladı. Bu üç puanla âdeta nefes alan sarı kırmızılılar ligin devre arasına bir nebze de olsa morallenerek girdi. Ara transfer dönemini hareketli geçirip orta saha, forvet ve kaleye takviye yapma planları olan Cimbom, ikinci yarıda tekrar zirveye yetişmeye çalışacak.

DOĞUKAN DİREĞE

Maça dönecek olursak; sıkıntılı bir süreçten geçen Galatasaray ve Antalya kritik maçtan galibiyet çıkarmak istiyordu. Aslan hızlı başladı ve ilk on dakikada Mustafa, Nelsson ve Kerem ile fırsatlar bulundu. Ancak ya son vuruşlardaki yetersizlik ya da yanlış tercihler sebebiyle tabela değişmedi. İlk yarının uzatmalarında ise Kerem’in pasını Feghouli gole çevirdi ve devreye Cimbom önde girdi.

KAZANDI AMA...

Kırılma anı belki de 51’de Doğukan’ın direkten dönen şutuydu. Bu pozisyondan sadece bir dakika sonra Kerem Aktürkoğlu, ceza sahası dışından harika bir gol kaydetti ve takımını rahatlattı: 2-0. Sarı kırmızılılar dün kazanmasına kazandı ama kronikleşmeye yüz tutan forvetlerin gol problemini çözememesi, beklerin ortalarda isabet bulamamaları ve orta sahanın verimsizliği devam etti.

Aslan 7 maç sonra kazandı: Galatasaray 2-0 AntalyasporKerem'in Harry Potter temalı gol sevinci sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girdi

FEGHOULI'DEN KEREM'E: MAAŞALLAH ÇOK YETENEKLİ

Sofiane Feghouli, Kerem Aktürkoğlu için "Maşallah çok yetenekli. Genç oyuncu olarak geldi ve kendini çok geliştirdi. Galatasaray'da kendine bir yer yaptı. Ona küçük kardeşim olarak tavsiyeler veriyorum çok daha iyi olacak" dedi.

KARİYERİNDE İLKLERİ YAŞADI

Sarı kırmızılı takımın yükselen değerlerinden olan ve Avrupa kulüplerinin radarındaki Kerem Aktürkoğlu, dün Antalya karşısında ilkleri yaşadı. Genç isim Süper Lig'de ilk kez ceza sahası dışından gol atarken ayrıca ligde bir maçta ilk defa hem gol attı hem de asist yaptı. Ligde 4 gol ve 2 asiste ulaşan Kerem'in Avrupa Kupası'nda da 12 maçta 3 gol ve 4 asisti bulunuyor.

Aktürkoğlu maç sonu, gol sevincindeki Harry Potter benzetmesiyle ilgili "Ben de Harry Potter'ı seviyorum, uzun zamandır düşünüyorduk bugüne kısmetmiş. Belki bundan sonra da devam eder" diye konuştu. 

NECATİ ATEŞ: BU TAKIM...

Fatih Terim'in cezası sebebiyle Antalya maçında takımın başında olan yardımcı antrenör Necati Ateş maç değerlendirmesinde "Kazandığımız için mutluyuz. Kerem Aktürkoğlu'nun golünü her gün idmanda çalışıyoruz. Onu ve takımı tebrik ederim. Maçtan sonra taraftarımız çağırdı her zaman böyle olmalıyız. Bu takım bu senenin değil Galatasaray'ın geleceği" dedi.

"Önümüz açık, hedefimiz çok" diyen Ateş "Bir seri yakalamamız lazım. 7 maçın 5'ini içeride oynayacağız. Biz Galatasaray'ız ve hiçbir zaman pes etmeyiz" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...