Fenerbahçe: 2 - Yeni Malatyaspor: 0

Düzenleyen:
Fenerbahçe: 2 - Yeni Malatyaspor: 0

SPOR Haberleri

Son haftalarda puan kayıpları yaşayan Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor karşısında 2-0 galip geldi. Kanarya, lider Trabzonspor'un iki puan kaybettiği haftada Novak'ın golüyle öne geçti, Pelkas skoru perçinledi. Kadıköy'de tribünler galibiyete rağmen yönetimi istifaya davet etti.

M. Emin ULUÇ

Vitor Pereira ile yolların ayrılmasının ardından oynadığı ilk karşılaşmada dokuz kişilik Karagümrük’ü mağlup edemeyen ve taraftarlarının tepkisiyle karşılaşan Fenerbahçe, sahasında sekiz maçtır kazanamayan ve alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Yeni Malatyaspor’u konuk etti Kadıköy’de. Sezonun en pozitif futbollarından birini oynayan sarı-lacivertliler, üç puanı iki golle almayı başardı.

NOVAK'TAN TEMİZ VURUŞ

Maçta gol perdesi karşılaşmanın 10. dakikasında açıldı. Mert Hakan’ın savunma arkasına gönderdiği pasa iyi hareketlenen Filip Novak düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0. Golden sonra da ataklarını sürdüren Fenerbahçe 26’da Serdar Dursun ile ikinci gole yaklaşsa da gurbetçi oyuncunun şutu savunmadan sekti ve mücadelenin ilk 45 dakikası Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sona erdi.

PELKAS'TAN BİLİNDİK GOL

İkinci yarıda hücum hattını hareketlendirmek için İrfan Can yerine Dimitrios Pelkas’ı, Serdar Dursun yerine ise Enner Valencia’yı sahaya süren Zeki Murat Göle’nin bu hamlesi tabelaya da yansıdı. Valencia’dan aldığı pasla ceza sahasına sokulan Pelkas bu sezonki ilk golüne imza atarak, takımını rahatlattı. Son bölümde de maçın kontrolünü elden bırakmayan Fenerbahçe, üç maç sonra kazandı.

HAKKINI TESLİM ETTİLER: CRESPO'YA ALKIŞ

Fenerbahçe'de son haftalarda takımın kötü gidişine rağmen olumlu futboluyla sivrilen Crespo ıslıklanan futbolcuların aksine tribünlerden taltif aldı. Sarı-lacivertli oyuncu karşılaşmanın 68. dakikasında yerini Zajc'a bırakırken Kadıköy'de alkış sesleri yükseldi.

 

Fenerbahçe: 2 - Yeni Malatyaspor: 0
Fenerbahçe'nin Yeni Malatyaspor'u 2-0 mağlup ettiği maçta karşılaşmanın ilk golü Filip Novak’tan gelirken, Çek futbolcu 91 gün sonra gol sevinci yaşadı.

MERT-İRFAN ISLIKLANDI

Fenerbahçe taraftarı dün galibiyete rağmen bazı futbolcuları protesto etti. Sarı lacivertli tribünler, Mert Hakan Yandaş'a maç boyunca ıslıklarla tepki gösterdi. İrfan Can Kahveci de 58. dakikada oyundan alınırken tribünlerce ıslıklandı. Bir diğer tepki alan ve ıslıklanan isim ise sık sık ofsayta düşen ve oyundan alınan Serdar Dursun oldu. Bitiş düdüğünün ardından büyük üzüntü yaşayan Mert Hakan'a teknik ekip destek ve moral verdi.

GÖLE: BİRLİK OLMALIYIZ

Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Zeki Murat Göle maçın ardından konuşurken, “Zor zamanlarda birlikte olmamız gerekiyor. Fenerbahçe’mize sarılmamız gerekiyor. Mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz. İstediğimiz yerde değiliz. Üst sıralara çıkmamız gerekiyor. Fenerbahçe genetiğine uygun bir pas oyunu oynatmaya çalışıyoruz" sözlerini kullandı.

VALENCIA: ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Sakatlık döneminin ardından sahalara dönen Fenerbahçe'nin forvet oyuncusu Enner Valencia, "Takım arkadaşlarımı ve futbol oynamayı özlemiştim. Fenerbahçe için en iyisini yapmaya çalışıyorum ki bu takım hak ettiği yere ulaşabilsin" derken, "Süper Lig'in ilk yarısı itibarıyla istediğimiz yerde değiliz. Hak ettiğimiz konuma gelmek için çok çalışacağız" ifadelerini kullandı.

PELKAS: TELAFİ EDERİZ

Valencia, "Fenerbahçe'ye geldiğim ilk andan itibaren taraftar bana hep destek gösterdi. Onlar da bizim kadar üzgün. Bize insansınlar, sonuna kadar savaşacağız" sözlerini kullanırken, dün akşam sezonun ilk golünü atan Dimitrios Pelkas, "Bu gole ihtiyacım vardı. Sahada en iyisini yapmalıyız. Puan kayıplarını telafi edebiliriz. Çok çalışmalıyız" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe: 2 - Yeni Malatyaspor: 0

YÖNETİM MAÇA ÇAĞIRMIŞTI

Fenerbahçe dün maç öncesi yaptığı açıklamada, "Taraftarımızın görüşü ne olursa olsun, tezahüratları ne yönde olursa olsun maça gelmesi önemlidir. Taraftarlarımız birbirlerinin görüşüne saygı duymalıdır" açıklaması yaptı. Dün Kadıköy'de tribünler büyük oranda boş kalırken taraftarlar yönetimi bir kere daha istifaya davet etti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...