Avcı'nın ustalık eseri: Trabzonspor'dan müthiş istatistik

Düzenleyen:
Avcı'nın ustalık eseri: Trabzonspor'dan müthiş istatistik

SPOR Haberleri

Abdullah Avcı yönetimindeki Karadeniz ekibi, en yakın takipçisine 10 puanlık fark atarken ilk 10'daki takımlara karşı 5 galibiyet ve 4 beraberlik aldı, liderliği sonuna kadar hak etti.

Acısıyla tatlısıyla Süper Lig'de ilk yarı bugün sona eriyor. Devreyi bitiren takımlar içerisinde en tatlı sonucu elde eden hiç şüphesiz lider Trabzonspor. 49 puana ulaşan ve 19. haftalar sonunda rekor kıran Abdullah Avcı'nın öğrencileri ilk yarıyı tek yenilgiyle kapattı. O da Antalya-spor karşısında. Bordo mavililer, puan sıralamasında ilk 10'da yer alan takımlara karşı ciddi bir üstünlük kurdu. Zaten farkın da çift haneli rakamlarda olmasının sebebi, ya galip gelmesi ya da yenilmemesiydi.

ŞUT BOMBARDIMANI

İkinci Konya ve üçüncü Başakşehir ile berabere kalan Trabzonspor, G.Saray ve Alanya ile de yenişememiş F.Bahçe, Adana Demir, Beşiktaş ve Sivasspor'u ise mağlup etmişti. 19 maçın 18'inde gol atma başarısı gösteren Fırtına, bir tek Başakşehir ile golsüz berabere kaldı. En farklı galibiyeti ise ligin ilk haftasında Malatya deplasmanında 5-1 ile almıştı. Ve 15 maçta rakip kaleye çift haneli şutlar gönderen Karadeniz temsilcisi sadece dört maçta tek hanede kaldı ve onların dördünü de kazandı.

ABDULLAH AVCI'NIN USTALIK ESERİ

Adı Başakşehir ile özdeşleşen, sonrasında büyük kulüplerden Beşiktaş'ta kötü bir dönem geçirip tatsız ayrılan Abdullah Avcı, Trabzon'da doğru yerde, doğru zamanda olduğunu gösteriyor. Kariyerinin en iyi dönemini geçiren tecrübeli teknik adam bir anlamda "ustalık" belgesini şampiyonluk ile taçlandırmak için şimdiden gün sayıyor.

Avcı'nın ustalık eseri: Trabzonspor'dan müthiş istatistikTrabzonspor'un bu sezon elde ettiği maç başı puan ortalaması 2,42

DIŞARIDA DAHA ÇOK TOPLADI

Pandemi takımların iç saha üstünlüğünü sona erdiren faktörlerden biriydi. Bordo mavililer, iç sahada 9 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlikle yenilgi yüzü görmeyerek 21 puan toplarken, dış sahada 10 maçta 8 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyetle 25 puan elde etti.

TRABZONSPOR'UN İLK DEVRE 'EN'LERİ

En faklı skor: 1-5 Malatya (D)
En çok şut (20): 3-1 F.Bahçe
En çok başarılı pas (652): 1-2 Altay (D)
En fazla topa sahip olma (% 73): 3-1 F.Bahçe
En fazla korner (10): 1-1 Alanya
En uzun galibiyet serisi: 8 maç

Avcı'nın ustalık eseri: Trabzonspor'dan müthiş istatistikTrabzonspor bu sezon kalesinde 8 maçta gol görmedi.

TRABZONSPOR EFECAN VE VISCA'NIN PEŞİNDE

Şampiyonluğa koşan Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı, üç takviye yapacaklarını söyledi. Üst üste yaşanan sakatlıklar sonrası planlar sürekli revize ediliyordu. Edgar'ın yerine stoper bakan bordo mavililer kanat bölgesi için de Edin Visca ve Efecan Karaca isimlerine ağırlık verdi. İki ismin adı daha önce de gündeme gelmiş ancak somut bir adım atılamamıştı.

YÖNETİMİN ELİ GÜÇLÜ

Takımın şu anda çok iyi gitmesi ve şampiyonluk yolunda muhtemel bir kaza yaşamamak adına adımlarını sağlam atan yönetim, kulübeyi de zengin tutma düşüncesinde. Bu sebeple de Efecan ve Visca için görüşmelere başlanacak. İki futbolcunun da Trabzonspor'u istediği biliniyor ve bu durum kulüpleriyle yapılacak pazarlıklarda yönetimin elini fazlasıyla güçlendiriyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...