Fenerbahçe, Altay'ı evinde 2-1 yendi

Düzenleyen:
Fenerbahçe, Altay'ı evinde 2-1 yendi

SPOR Haberleri

Fenerbahçe 2 maç sonra galibiyetle tanıştı. İrfan Can Kahveci'nin damga vurduğu gecede 3 puanı Fenerbahçe aldı. İsmail Kartal yönetiminde sahne alan sarı lacivertlilerin tabelasında İrfan Can Kahveci ile Serdar Dursun vardı. İki isim de bir gol bir asistle ön plana çıktı. Lider ile fark 15'e indi. Altay ise üst üste 7'inci mağlubiyetini aldı.

Uğur AKTAN

Süper Lig'e çok iyi bir başlangıç yapan ancak sonrasında beklediği sonuçları alamayınca teknik direktör değişikliğine giden iki takımın buluşmasında Fenerbahçe sahasında misafir ettiği Altay'ı 2-1 mağlup etti. Karşılaşmada gol perdesi maçın 14. dakikasında açıldı. Thaciona'nın savunma arkasına attığı pasa iyi hareketlenen Mısırlı yıldız Rayyan düzgün bir vuruşla Ertuğrul'u mağlup etti: 1-0.

PENALTI BEKLENTİSİ

Beraberlik golü için yüklenen Fenerbahçe aradığı golü 37'de buldu. Serdar'ın savunmadan seken topu bir anda İrfan'ı önüne düşerken, bu sezon inişli çıkışlı bir grafik çizen yıldız oyuncu düzgün bir vuruşla skora dengeyi getirdi: 1-1. 43'te Pelkas'ın yerde kaldığı pozisyon sonrasında VAR devam kararı verince ilk 45 dakika sonunda takımlar soyunma odasına 1- 1'lik beraberlikle gitti.

SERDAR'IN KAFASI

İkinci yarıya yine İrfan Can'ın sürüklediği ataklarla başlayan Fenerbahçe 53'te gole yaklaştı. Millî oyuncunun pasıyla topla buluşan Valencia penaltı noktasının çıkardığı şutta çerçeveyi bulamadı. 71'de İrfan Can'ın kullandığı serbest vuruşa iyi yükselen Serdar Dursun düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 2-1. Kalan bölümde savunmada açık vermeyen Fenerbahçe, üç puanı elde etti.

Fenerbahçe, Altay'ı evinde 2-1 yendiİlk yarıda topa sahip olmada Altay'a karşı yüzde 62-38'lik üstünlük kuran Fenerbahçe bu sezon ilk yarılarda en fazla (6) ceza sahasına orta isabeti sağladığı maçı geride bıraktı.

KAHVECİ 8 MAÇ SONRA SEVİNDİ

Fenerbahçe'nin hücumdaki kaliteli ayaklarından İrfan Can Kahveci, ligdeki ikinci golünü dün Altay'a attı. Daha önce 2- 1'lik Konya mücadelesinde ağları havalandıran sarı lacivertli futbolcu 8 maç sonra golle tanıştı. Golü sonrası yedek kulübesindeki Mesut Özil'e gidip öpen İrfan Can bir de asist yaptı. Kahveci'nin ligde 12 maçta 2 gol ve 4 asisti var. Bu arada Kanarya'da sarı kart gören Szalai, Sivas maçında cezalı duruma düştü.

İSMAİL KARTAL: 3 PUANDAN FAZLASI

Kadıköy'e 6,5 yıl sonra geri dönen İsmail Kartal, skordan da oyundan da memnun. Sezon sonuna kadar takımın teslim edildiği Kartal, baştan sona rakibe karşı üstün bir oyun sergilediklerini belirterek "Geriye düşmemize rağmen oyundan kopmadık ve baskılarımız sonuç verdi. Skor daha farklı olabilirdi. Zor bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte galip gelmek bizim adımıza çok değerliydi. Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum" ifadesini kullandı.

KALECİ OSMAN İLKİ YAŞADI

Kanarya, Altay karşısına sakatlıkları bulunan Altay, Berke, Novak, Mert Hakan, Muhammed ve Burak Kapacak'tan yoksun çıktı. Kalede görev yapan Osman Ertuğrul Çetin ise ilki yaşadı. Altay'da ise sakat olan Cebrail ile Serge Aka’nın yanı sıra Gabon Millî Takımı’nda yer alan Poko kadroda yoktu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...