Haas, Rus pilot Mazepin'le yollarını ayırdı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Haas, Rus pilot Mazepin'le yollarını ayırdı

SPOR Haberleri  / İHA

Rusya'ya yönelik yaptırımlara bir yenisini ekleyen Formula 1 takımlarından Haas, Rus pilotu Nikita Mazepin'le yollarını ayırdığını açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi sonrası spor dünyasından yaptırımlar ve kınama mesajları peş peşe geldi. Rus takımları birçok turnuvadan men edilirken, Rusya'da forma giyen sporcular da ülkeden ayrılma kararı almaya devam ediyor.

MAZEPİN'LE YOLLAR AYRILDI

Rusya'ya yönelik yaptırımlara bir yenisi daha eklendi. Formula 1 takımlarından Haas, sosyal medya hesabından Rusya merkezli Uralkali ile sponsorluk anlaşmasının sonlandırıldığını ve takımın Rus pilotu Nikita Mazepin'in de sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı.

Formula 1 topluluğunun tamamı gibi, Ukrayna’nın işgali karşısında üzüntü içerisinde olduklarının dile getirildiği açıklamada, "Savaşın hızlı ve barışçıl bir şekilde sona ermesini umuyoruz" denildi.

RUSYA GP'Sİ İPTAL EDİLMİŞTİ

Formula 1'de 2022 sezonun başlamasına kısa bir süre kala Haas'ın, Nikita Mazepin'le yollarını ayırmasının ardından yeni pilotunu önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde ise Formula 1 yönetimi, 23-25 Eylül'de Soçi'de düzenlenmesi planlanan Rusya Grand Prix'sinin 2022 yarış takviminden çıkarıldığını duyurmuştu.

 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...