Galatasaray-Barcelona ile 0-0 berabere kaldı

Düzenleyen:
Galatasaray-Barcelona ile 0-0 berabere kaldı

SPOR Haberleri

Cimbom gruptan lider ve yenilgisiz çıktığı Avrupa Ligi son 16 ilk maçında avantajlı sonuç aldı. Barça'nın gollük pozisyonlarında kaleci Pena yıldızlaştı. Rövanş 17 Mart'ta oynanacak.

YALIMCAN SARPYEL

Galatasaray, Avrupa’da Aslan olduğunu bir kez daha gösterdi. UEFA Avrupa Ligi gruplarından namağlup çıkan Cimbom, Camp Nou’dan da gol yemeden ayrıldı ve tur şansını İstanbul’a taşımayı başardı. 90 dakikanın genelinde topu rakibe bırakıp, Kerem ile hızlı ataklarla gol kovalayan sarı kırmızılılar sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Dün gece gösterdi ki daha doğru 11 tercihi ve biraz daha cesur bir planla Galatasaray evinde çeyrek finale kalan taraf olabilir.

Galatasaray-Barcelona ile 0-0 berabere kaldı

BARÇA OYNADI

Torrent oyun planında baskı yapmak yerine alan savunmasını tercih edince top maç boyunca Barcelona’da kaldı. Özellikle ilk yarıda temsilcimizin planları işledi. Ancak ikinci devre Xavi’nin değişiklikleri sonrası İspanyollar daha fazla fırsat bulmaya başladı. 27’de Pena, Depay’ın kullandığı serbest vuruşta topu çataldan çeldi. 35’te Galatasaray ilk atağında gole çok yaklaştı. Kerem tek başına 40 metre götürdü, vuruşunda top defansın da müdahalesiyle dışarı çıktı.

ŞANS YANIMIZDAYDI

41’de Depay vurdu, Pena bir kez daha gole izin vermedi. İkinci yarının da ilk net fırsatını Katalan ekibi yakaladı. 56’da Depay yakın mesafeden kafayı vurdu, Pena direk dibinden kornere çeldi. 75’te şans yanımızdaydı. Frenkie de Jong’un vuruşunda top direkten döndü. 78’de Gomis’in vuruşunda top ağlara gitse de az farkla ofsaytta olduğu için geçerlilik kazanmadı. Son bölümde Xavi’nin öğrencileri bütün riskleri alıp hücum etse de sonuç değişmedi: 0-0.

MÜHİM OLAN DERBİ

G.Saray Teknik Direktörü Domenec Torrent, rakip sahada Barcelona gibi güçlü bir takımla iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Fizik olarak takım ilerliyor, bu da oyuna yansıyor. Kondisyon antrenörlerimizi tebrik etmek gerekiyor. Son Konya maçında iyi değildik ama Süper Lig'in en şiddetli baskı yapan ekiplerinden biri olduğumuzu göstermiştik. Oyuncuların şu an fizik gücü yüksek seviyede, bunu bu maçta da gördük" dedi.

Galatasaray-Barcelona ile 0-0 berabere kaldı

ÇALIŞMAMIZ LAZIM

"İstanbul'da olumsuz hava şartları var. Yönetime söyledim burada kalabiliriz veya İzmir, Antalya gibi sıcak yere gidip antrenman yaparız" vurgusu yapan İspanyol çalıştırıcı, "Çünkü bizim için Beşiktaş derbisi daha önemli. Antrenman yapmalıyız. Ben burada sadece Galatasaray'ı temsil ettiğim için heyecanlıydım. Camp Nou'da çok özel yıllar geçirsem de şu anda benim için önemli olan Galatasaray" şeklinde konuştu.

BARCELONA PANTERİ

Maç öncesi ısınmaya çıkan G.Saray file bekçisi Pena, altyapısında yetiştiği Barcelona'nın taraftarlarınca alkışlarla karşılandı. Sarı kırmızılı taraftarlar da futbolcuya destek verdi. İspanyol file bekçisi 90 dakika boyunca Barcelona önünde kelimenin tam anlamıyla panterleşti. Özellikle Depay'ın ilk yarıdaki frikiğinde yaptığı kurtarışla parmak ısırtan Depay için Barcelona Teknik Direktörü Xavi, "Golü çok aradık ama karşımızda muhteşem bir Pena vardı. Rövanş sıkıntılı geçecek" dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...