Galatasaray, Avrupa'ya veda etti

Düzenleyen:
Galatasaray, Avrupa'ya veda etti

SPOR Haberleri

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Galatasaray sahasında İspanya'nın Barcelona takımını ağırladı. Maç 2-1 İspanyol ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde rakibi Barcelona. Maç, Nef Stadı'nda saat 20.45'te başladı.. Mücadelede İtalya Futbol Federasyonundan hakem Daniele Orsato yönetti. İlk maç 0-0 berabere biterken rövanş Barcelona'nın 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı. Böylelikle İspanyol ekip çeyrek finale çıkmayı başardı. Sarı-kırmızılılar ise Avrupa'ya veda etti.

İLK 11'LER

Galatasaray: Pena, Boey, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Taylan, Berkan, Cicaldau, Babel, Kerem, Gomis

Barcelona: Ter Stegen, Dest, Garcia, Pique, Alba, Busquets, Pedri, De Jong, Traore, Ferran, Aubameyang

İKİ TAKIMDA DA EKSİKLER VAR

Galatasaray'da tek eksik Arda Turan oldu. Barcelona'da ise Dani Alves UEFA Avrupa Ligi kadrosunda bulunmazken sakatlıkları bulunan Ansu Fati, Sergi Roberto, Samuel Umtiti, Alex Balde ve Ez Abde kadroda yer almadı.

GALATASARAY AVRUPA'DA 302. DEFA SAHNEDE 

Galatasaray, Avrupa kupalarında 302. defa sahne aldı. Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında çıktığı 301 müsabakanın 106'sından galibiyetle ayrıldı. 114 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 81 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 400 kere havalandıran sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 446 gole engel olamadı.

Galatasaray ile Barcelona, tarihlerinde 10. defa karşı karşıya geldi. İki takım arasında yapılan 10 maçta Galatasaray 1 kere kazandı. Barcelona 6 kere sahadan üstün ayrıldı. Üç müsabaka ise beraberlikle tamamlandı. Galatasaray'ın attığı 7 gole karşılık Barcelona 16 defa fileleri havalandırdı.

BAKAN KASAPOĞLU STATTA

Gençlik Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, karşılaşmayı Nef Stadı'nda takip etti. Galatasaray'ın Barcelona ile deplasmanda oynadığı ilk maçı da yerinde seyreden Bakan Kasapoğlu, İstanbul'daki rövanş müsabakasında da sarı-kırmızılıları yalnız bırakmadı.

HAGI VE POPESCU DA MAÇI STATTA TAKİP ETTİ

Galatasaray'ın efsane Rumen futbolcuları Gheorghe Hagi ve Gheorghe Popescu da statta yerini aldı. Sarı-kırmızılı takımda büyük başarılara imza atan ve kariyerlerinin bir döneminde Barcelona forması da giyen Hagi ile Popescu, Nef'in davetlisi olarak geldikleri İstanbul'da müsabakayı tribünden seyretti.

TRİBÜNLER DOLDU

Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren Galatasaraylı taraftarlar, tribünleri doldurdu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, karşılaşma öncesinde yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek oldu.
Bu arada Galatasaraylı taraftarlar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla tribünlerde "Çanakkale Zaferinin 107. Yılında Kahramanlarımızı Saygı ve Rahmetle Anıyoruz", "Hürriyetin Temeli Çanakkale Zaferi", "Nesilden Nesile Mirastır Bize Çanakkale" pankartları açtı.
Öte yandan, maç başlamadan önce stadın skorbordlarına İngilizce ve Rusça "Barış" ifadesi yazıldı.




Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...