Galatasaray’ın Avrupa performansı kasasına yaradı! 17 milyon euro kazandı

Düzenleyen:
Galatasaray’ın Avrupa performansı kasasına yaradı! 17 milyon euro kazandı

SPOR Haberleri

Avrupa’daki başarısıyla tüm gözleri üzerine çeken Galatasaray, İspanya devi Barcelona’ya elense de taraftarlardan tam not aldı. Gruplardan itibaren yenilgisiz devam eden Sarı-Kırmızılı ekip, bu sezon Avrupa Ligi’nde elde ettiği galibiyetlerle kasasına 17 milyon Euro kazandırdı. Öte yandan takımın yıldızları Kerem, Marcao ve Nelson birçok dev kulübün radarına girdi.

Bu sezon Avrupa Ligi’ndeki başarılı performansıyla tüm futbol camiasının beğenisini kazanan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda Barcelona’ya elendi. Lazio, Marsilya, Lokomotiv Moskova, Randers ve St. Johnstone gibi takımları eleyerek son 16 turuna kalan Galatasaray, 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile turnuvayı tamamladı. 

17 MİLYON EURO’YU KASASINA KOYDU

Galatasaray, Avrupa Ligi’ndeki başarılarıyla toplamda 17 milyon Euro gelir elde etti. Sarı-Kırmızılı ekip, takım yayın havuzundan 350 bin Euro, gruplara kalarak da 3.6 milyon Euro kazandı. Grup maçlarında elde ettiği 3 galibiyetle 1.9 milyon Euro, 3 beraberlikle 630 bin Euro kazanan Aslan; liderlik için 1.1 milyon Euro, son 16 turuna yükseldiği için 1.2 milyon Euro aldı.

Galatasaray’ın Avrupa performansı kasasına yaradı! 17 milyon euro kazandı

AVRUPA’DAN İZLEMEYE GELİYORLAR 

Galatasaray’ın Avrupa’daki başarılı performansı ile takımdaki birçok futbolcunun yıldızı patlamış durumda. İç sahadaki her maça en az bir Avrupa takımının gözlemcisi gelirken, Barcelona maçına Milan’ın scout şefi gelerek Nelsson’u izlemişti.  

Galatasaray’ın Avrupa performansı kasasına yaradı! 17 milyon euro kazandı

YILDIZ İSİMLERE TEKLİF BEKLENİYOR 

Yaz transfer döneminde 25 milyon Euro bonservis ücreti ödeyen sarı-kırmızılılar, sezon sonunda meyveleri toplamaya hazırlanıyor. Marcao ile Kerem’e 50 milyon Euro biçen sarı-kırmızılı yönetim; Nelsson, Cicaldau, Muhammed, Morutan ve Berkan için de teklif bekliyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...