Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Burak kaçırdı, Türkiye yıkıldı! Katar'da yokuz

Düzenleyen:
Burak kaçırdı, Türkiye yıkıldı! Katar'da yokuz

SPOR Haberleri

2022 Dünya Kupası Elemeleri play-off yarı finalinde A Milli Takım, deplasmanda Portekiz'in konuğu oldu. Millilerimizi Burak Yılmaz'ın kaçırdığı penaltı yaktı. Maç Portekiz'in 3-1'lik galibiyeti ile son buldu.

FIFA 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri playoff yarı final maçında A Milli Takımımız, Portekiz'in konuğu oldu.  Porto'da bulunan Dragao Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi Portekiz 3-1'lik skorla kazandı. Özellikle maçın ikinci yarısında heyecan doruktaydı, Burak Yılmaz'ın kaçırdığı penaltı Türkiye'yi yıktı. O penaltıyı almak için verilen çaba ise özellikle altı çizilmesi gereken anlardan biri oldu.  Portekiz, 15. dakikada Otavio ve 42. dakikada Diogo Jota'nın golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. 65. dakikada Cengiz Ünder'in müthiş pasında Burak Yılmaz usta işi bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Maçın kalan bölümünde skoru eşitlemek ve mücadeleyi uzatmalara taşımak için tüm riskleri almaya başladık. 84. dakikada Enes Ünal'ın yerde kaldığı pozisyon sonrası penaltı kazandı. Topun başına gelen Burak Yılmaz, 85. dakikada penaltı vuruşunu üstten auta gönderdi. Portekiz'de sonradan oyuna giren Nunes, 90+4. dakikada maçın skorunu belirleyen isim oldu.

Burak kaçırdı, Türkiye yıkıldı! Katar'da yokuz

KATAR'DA YOKUZ

A Milli Takımımız'ın bu skorla birlikte Dünya Kupası'na katılma şansını da kaybetmiş oldu. 

Burak kaçırdı, Türkiye yıkıldı! Katar'da yokuz

STEFAN KUNTZ BU DEFA ŞAŞIRTTI

Milli takımda teknik direktör Stefan Kuntz, üç stoperi Ozan Kabak, Merih Demiral ve Çağlar Söyüncü'ye savunmada birlikte görev verdi. Alman teknik adam, son oynanan Karadağ karşılaşmasına göre ilk 11'de de 4 değişiklik yaptı. Kuntz, Karadağ maçında ilk 11'de yer alan Caner Erkin, Abdülkadir Ömür, Berat Özdemir ve Halil Dervişoğlu'nun yerine Ozan Kabak, Cengiz Ünder, Berkan Kutlu ve Orkun Kökçü'ye şans verdi. Ay-yıldızlı ekip mücadeleye, Uğurcan Çakır, Ozan Kabak, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Zeki Çelik, Berkan Kutlu, Orkun Kökçü, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu ve Burak Yılmaz ilk 11'iyle çıktı. Milli takımda Sinan Bolat, Altay Bayındır, Serdar Aziz, Mert Müldür, Dorukhan Toköz, Serdar Dursun, Yusuf Yazıcı, Taylan Antalyalı, Enes Ünal, Caner Erkin, Abdülkadir Ömür ve Kaan Ayhan ise yedekler arasında yer aldı.

Aday kadroda yer alan Rıdvan Yılmaz, Yunus Akgün, Doğukan Sinik ve Umut Bozok ise maç kadrosunda yer almadı.

Burak kaçırdı, Türkiye yıkıldı! Katar'da yokuz

PORTEKİZ İSE HÜCUMCU 11'İ İLE SAHAYA ÇIKTI

Portekiz, mücadeleye 4-3-1-2 taktiğiyle başladı. Kalede Diogo Costa, savunmanın sağında Dalot, solunda Raphael Guerreiro, stoperde Fonte ve Danilo, orta sahada Moutinho, Bernardo Silva ve Bruno Fernandes, önlerinde Otavio, forvette ise Diogo Jota ve Cristiano Ronaldo yer aldı.

MİLLİ TAKIMI YALNIZ BIRAKMADILAR

Porto'daki mücadelede Türk taraftarlar tribünde yerlerini aldı. Türkiye'den ve çevre ülkelerden gelen yaklaşık bin 500 taraftar, tribünde kendilerine ayrılan yerden yaptıkları tezahüratlarla milli futbolculara destek verdi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...