Fenerbahçe Safiport'ta Victor Lapena gönderildi! Yeni koç Marina Maljković

Düzenleyen:
Fenerbahçe Safiport'ta Victor Lapena gönderildi! Yeni koç Marina Maljković

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nda Başantrenör Victor Lapena ile yolların ayrıldığı açıklandı. Sarı-Lacivertliler takımın başına Marina Maljković'i getirdi.

Fenerbahçe Safiport'ta İspanyol koç Victor Lapena kovuldu...Sarı-Lacivertliler bu sezon evinde Euroleague finalini ve Mersin'de oynanan Türkiye Kupası finalini kaybetmişti. 

2018-2019 sezonunda çalıştırdığı Rus ekibi Nadejda Orenburg ile EuroCup'ı kazanan İspanyol çalıştırıcı, 2020-21 Kadınlar Basketbol Süper Liginde Fenerbahçe ile namağlup şampiyonluk elde etmişti.

Sarı-Lacivertli takımdaki 3. sezonuna giren 47 yaşındaki koç, İstanbul'da düzenlenen Euroleague Final-Four'unu finalde Macar ekibi Sopron'a kaybedince eleştiri oklarının odağı haline gelmişti.

Sezon ortasında Mersin'de oynanan Türkiye Kupası finalini de Yenişehir Belediyesi'ne kaptıran Lapena, görevden alındı.

Fenerbahçe Safiport'ta Victor Lapena gönderildi! Yeni koç Marina Maljković

MARİNA MALJKOVİC KİMDİR?

Sırplar'ın efsane basketbol adamı Bazidar Maljkovic'in kızı olan Marina Maljković, 26 Eylül 1981 Belgrad doğumlu.

16 yaşında Fransız Abeilles de Rueil kulübünde oyuncuyken kendi takımında asistan koçluk görevine başladı. 2002 yılında Sırbistan Kadın Basketbol 3. Ligi'nin KK Ušće takımında baş antrenörlük görevine getirildi. İki yıl içerisinde bu takımı birinci lige yükseltmeyi başardı. 2007-2009 yılları arasında birinci lig takımlarında ŽKK Hemofarm'i çalıştırarak 2 Sırbistan Ligi ve 2 Sırbistan Kupası kazandı. Bu takımın ardından da ŽKK Partizan'da dört yıl gibi bir süre görev aldı. Bu takımla da 4 yıl üst üste lig şampiyonluğu ile 2 Sırbistan Kupası ve 2 Kadınlar Adriyatik Basketbol Ligi'ni kazanma başarısı elde etti. Sırbistan'da lig şampiyonluğu yaşadığı her yıl "Yılın Koçu" seçildi. Sırbistan'daki kariyerinin ardından Fransa kadın basketbol takımlarından Union Lyon Basket Féminin'le anlaştı ve burada 3 sezon görev yaptı.

GALATASARAY'I DA ÇALIŞTIRDI

Kulüp takımlarının dışında ise Sırbistan kadın basketbol takımını çalıştırarak 2015 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda takımını şampiyon yaptı. Bu şampiyonluk ile Sırbistan kadın basketbol takımı, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonluğu'na ulaştı. 2016 Yaz Olimpiyatları'nda ise takımı üçüncü oldu. Maljković, Ekrem Memnun'un yerine 2016'da Galatasaray kadın basketbol takımının başına geçti. Nisan 2018'de EuroCup Kadınlar'da takımı şampiyon oldu. Haziran 2018'de takımdan gönderildi. Maljkovic daha sonra Çin ligi ekiplerinden Shanghai Baoshan Dahua Sharks'ın başına geçti.

(Kaynak: Wikipedia)

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...