Anadolu Efes Final-Four'a yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
Anadolu Efes Final-Four'a yükseldi

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final maçında rakibi Exchange Milan'ı 75-70'i yenerek seriyi 3-1'e getirdi. Böylelikle Anadolu Efes, Final-Four'a yükseldi. Bu Egemen Ataman'ın da beşinci Final-Four mücadelesi olacak.

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi play-off serisi dördüncü maçında İtalya'nın AX Armani Exchange Milan'ı konuk etti. Lacivert-beyazlılar parkeden 75-70 skorla galip ayrıldı ve seriyi 3-1 yaptı. Efes bu sonuçla Sırbistan’da düzenlenecek Final-Four’a yükselmeyi başardı. Böylelikle son şampiyon Anadolu Efes, Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda beşinci defa Dörtlü Final'de mücadele edecek.

Müsabakanın en skorer oyuncusu Anadolu Efes’te 25 sayı ile Tibor Pleiss oldu. Milano’da ise Datoma 21 sayı ile takımına katkı sundu.

YARI FİNALDE RAKİP OLYMPİAKOS-MONACO MAÇINA BAĞLI

Anadolu Efes, Dörtlü Final'deki ilk maçını Olympiakos-Monaco eşleşmesinin galibiyle yapacak. Olympiakos'un 2-1 önde olduğu eşleşmedeki dördüncü maç yarın oynanacak.

Anadolu Efes Final-Four'a yükseldi

SPOR BAKANI KASAPOĞLU KARŞILAYMAYI SEYRETTİ

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, teknik direktör Okan Buruk, Başakşehirli futbolcular Ömer Ali Şahiner, Serdar Güler ile Houston Rockets’ta forma giyen milli basketbolcu Alperen Şengün seyretti.

Anadolu Efes Final-Four'a yükseldi

MAÇ KAPALI GİŞE OYNANDI

Bu sezon boyunca birçok maçta salona dolduran Efesli taraftarlar, Olimpia Milano müsabakasında da takımlarını yalnız bırakmadı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılaşma kapalı gişe oynandı.

Anadolu Efes Final-Four'a yükseldi

ENGİN ATAMAN 5. DEFA FINAL-FOUR'DA

Anadolu Efes’de Başantrenör Ergin Ataman da kariyerinin önemli günlerinden birini yaşadı. Deneyimli çalıştırıcı, böylece Euroleague Final-Four’da 5. defa mücadele edecek.  Daha önce Efes ile 1999-2000 sezonunda Yunanistan’da düzenlenen finallerde yarıştı ve 3. oldu. Ataman, 2002-2003 sezonunda da İtalyan ekibi Montepaschi Siena ile yarışmış, turnuvayı yine 3. sırada tamamlamıştı. Deneyim çalıştırıcı, 2018-2019 sezonunda da Anadolu Efes ile Final-Four’da ikinci oldu. Ergin Ataman, son olarak Anadolu Efes ile geçtiğimiz sezon şampiyon olmuştu.

Anadolu Efes Final-Four'a yükseldi

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...