Maradona'nın 1986 Dünya Kupası'nda İngiltere'ye karşı giydiği formaya 9 milyon dolar! Tarihin en pahalı forması!

Düzenleyen:
Maradona'nın 1986 Dünya Kupası'nda İngiltere'ye karşı giydiği formaya 9 milyon dolar! Tarihin en pahalı forması!

SPOR Haberleri

25 Kasım 2020'da vefat eden Arjantinli futbol efsanesi Diego Armando Maradona'nın 1986 Dünya Kupası'nda Arjantin - İngiltere maçında giydiği formaya bir koleksiyoncu servet ödedi...

Arjantinli futbol efsanesi Diego Armando Maradona'nın 1986 Dünya Kupası'ndaki Arjantin - İngiltere maçında giydiği forma, 9.2 milyon dolara satıldı. Londra'daki ünlü Sotheby's'müzayede evinde gerçekleştirilen açık artırmayla Maradona'nın o ünlü golü attığı forma, yeni alıcısını buldu.

Sotheby's'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Maradona'nın formasının online olarak satışının gerçekleştirildiği belirtildi. Satışın ise 9 milyon 284 bin 536 dolara tamamlandığı kaydedildi.

MAÇTAN SONRA FORMA DEĞİŞTİRMİŞLERDİ

1986 Dünya Kupası çeyrek final maçında Arjantin'in İngiltere ile oynadığı maçta bu formayı giyen Diego Maradona, takımına galibiyeti getiren iki golü kaydetmişti. Karşılaşmanın ardından Maradona, eski İngiliz futbolcu Steve Hodge ile formalarını değiştirdi. Daha önce formayı satın almak isteyenlerin tekliflerini reddeden Hodge, 2002 yılında İngiltere'deki Ulusal Futbol Müzesi'ne formayı sergilemesi için verdi.

6 Nisan'da Sotheby's'ten yapılan açıklamada ise formanın açık artırmayla satışa çıkartılacağı belirtildi.

Maradona'nın 1986 Dünya Kupası'nda İngiltere'ye karşı giydiği formaya 9 milyon dolar! Tarihin en pahalı forması!

TARİHİN EN PAHALI FORMASI

Maradona'nın 1986'da giydiği formanın satışının gerçekleştirilmesinina ardından bu forma, tarihin pahalı forması oldu. Bir önceki rekor ise Amerikan Beyzbol Ligi MLB'nin efsanevi isimlerinden Babe Ruth'a aitti. Kariyerinde Boston Red Sox, New York Yankees ve Boston Braves formaları giyen Ruth'un Yankees'te oynadığı döneme ait forma, 2019'da 5 milyon 640 bin dolara satılmıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...