Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beşiktaş - Fenerbahçe: 1-1 (ÖZET) Kartal'lar yenişemedi, derbide beraberlik

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
Beşiktaş - Fenerbahçe: 1-1 (ÖZET) Kartal'lar yenişemedi, derbide beraberlik

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Süper Lig'in 36. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe 1-1 berabere kaldı. Ezeli rakibinin sahasına 7 maçlık galibiyet, 11 maçlık yenilmezlik serisiyle gelen İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'si, erken öne geçtiği maçta beraberliğe razı oldu ama müthiş serisini sürdürdü. Valerien Ismael ilk derbisinde eksiklere rağmen sınıfı geçti. Batshuayi'nin penaltı kaçırdığı maçta goller Novak ve Ghezzal'den geldi.

Süper Lig'in 36. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi... Vodafone Park'ta oynanan maçın hakem Arda Kardeşler yönetti.

DERBİ OLAYLI BAŞLADI

DK 1 Maçın henüz ilk dakikasında Beşiktaş tribünlerindena atılan yabancı madde İrfan Can Kahveci'nin başına isabet etti. Oyun bir süre durdu. Ardından Fenerbahçe korner kullanırken yabancı madde atılmaya devam etti.

DK 6 GOL Fenerbahçe Filip Novak'ın golüyle 0-1 öne geçti.

Dk. 8 PENALTI KAÇTI! Michy Batshuayi penaltıyı kaçırdı

Beşiktaş - Fenerbahçe: 1-1 (ÖZET) Kartal'lar yenişemedi, derbide beraberlik

GHEZZAL'DEN TELAFİ

Dk. 23. dakikada Rossi’nin sağ kanattan verdiği ara pasta topu alan Serdar’ın ceza alanına girip çapraz pozisyonda yerden çektiği şutu kaleci Ersin uzanarak kornere çeldi.

Dk. 28. dakikada Kenan, ceza alanı için sağ tarafında Novak’ın ayağına yaptığı müdahale sonrası yerde kaldı. Hakem Arda Kardeşler, VAR’da pozisyonu izledikten sonra bir kez daha beyaz noktayı gösterdi.

Dk. 31 GOL dakikada penaltı atışı için topun başına geçen Ghezzal, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-1

Beşiktaş - Fenerbahçe: 1-1 (ÖZET) Kartal'lar yenişemedi, derbide beraberlik

CYLE LARİN DİREĞE TAKILDI

Dk. 50 DİREK! Sağdan kullanılan köşe vuruşunda Ghezzal, topu içeri çevirdi. Kale önünde Cyle Larin'in kafa vuruşunda top direkten döndü. Siyah-Beyazlılar bu sezon 24 kezle direğe en çok takılan takım konumunda...

Dk. 62 BATSHUAYİ ÇIKTI Taraftarın ıslıkladığı Michy Batshuayi yerini Kayserispor maçını yıldızı Georges-Kevin N'koudou'ya bıraktı.

Dk. 79 KAÇTI! Ghezzal'in yerine oyuna giren Can Bozdoğan mutlak golü kaçırdı. Beşiktaş 2-1 öne geçebilirdi.

Beşiktaş - Fenerbahçe: 1-1 (ÖZET) Kartal'lar yenişemedi, derbide beraberlik

BATSHUAYİ DİREKT SOYUNMA ODASINA

Fenerbahçe derbisinde kaçırdığı penaltı ve performansıyla taraftarların tepkisiyle karşılaşan Michy Batshuayi, oyundan çıkınca direkt olarak soyunma odasına gitti.

Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi konuk ettiği derbi maçın 7. dakikasında kazanılan penaltı atışını gole çeviremeyen ve performansıyla da taraftarların tepkisini çeken Michy Batshuayi, 62. dakikada yerini Kevin N’Koudou’ya bıraktı.

Yakın olduğu kalenin hemen yanından oyun alanının dışına çıkan Batshuayi’ye Beşiktaşlı taraftarlar tepkisini sürdürürken, Belçikalı forvet, yedek kulübesine gelmek yerine doğrudan soyunma odasına gitmeyi tercih etti.

İLK 11'LER

BEŞİKTAŞ: Ersin, Serdar, Welinton, Umut, Kenan, Josef, Emirhan, Rıdvan, Ghezzal, Larin, Batshuayi

FENERBAHÇE: Altay, Sangare, Tisserand, Novak, Ferdi, Gustavo, Mert Hakan, Zajc, İrfan Can, Serdar Dursun, Rossi 

BEŞİKTAŞ - FENERBAHÇE 335. RANDEVU

İki ekip arasında 28 Kasım 1924'te Fenerbahçe'nin 4-0'lık galibiyetiyle başlayan 98 yıllık rekabette sarı-lacivertliler, rakibi karşısında galibiyet ve gol sayısı bakımından önde bulunuyor.

Geride kalan maçlarda Fenerbahçe 133, Beşiktaş 126 galibiyet aldı, 95 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Rekabette Fenerbahçe'nin 491 golüne, Beşiktaş 450 golle karşılık verdi.

İki takım arasındaki lig maçları

Beşiktaş ile Fenerbahçe, 1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında ise 131 kez karşı karşıya geldi.

Ligde geride kalan müsabakalarda Fenerbahçe 47, Beşiktaş 41 galibiyet aldı. Bu iki takım arasındaki 43 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Her iki takımın lig maçlarındaki gol sayısı da geçen sezonun ilk yarısında Kadıköy'de Beşiktaş'ın 4-3 kazandığı maçla eşitlendi. İki ekip de birbirlerine 150'şer gol attı.

Geçen sezon Beşiktaş yenilmedi

İki takım arasında geçen sezon oynanan maçları Beşiktaş mağlubiyet almadan tamamladı.

Ligin ilk yarısında Kadıköy'de oynanan derbide Cyle Larin'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Beşiktaş, rakibini Vincent Aboubakar (2), Necip Uysal ve Fabrice N'Sakala'nın golleriyle 4-3 yendi. Siyah-beyazlı takım, bu sonuçla 18 yıl sonra Kadıköy'den galibiyetle dönmeyi başardı.

Sezonun ikinci yarısında Vodafone Park'ta oynanan karşılaşma ise 1-1 beraberlikle tamamlandı.

İki takım arasında bu sezonun ilk yarısında oynanan maç ise 2-2 eşitlikle sona erdi.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...