Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erling Haaland gitti, Karim Adeyemi geldi... Borussia Dortmund transfer dersi veriyor!

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
Erling Haaland gitti, Karim Adeyemi geldi... Borussia Dortmund transfer dersi veriyor!

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Borussia Dortmund, transfer piyasasının en gözde ismi Erling Haaland'ı Manchester City'ye sattıktan saatler sonra Karim Adeyemi transferini açıkladı. 20 yşaındaki yeni golcüsü için 30 milyon euro bonservis ödeyen Bundesliga ekibi onu da ileride 100 milyon euroya satmayı planlıyor.

Erling Haaland transferinde mutlu sona ulaşan Manchester City, Norveçli süper golcüyü dün açıklamıştı. 21 yaşındaki santrforu 20 milyon euroya alıp 2 yıl oynattıktan sonra 60 milyon euroya satan Borussia Dortmund kulübü, Norveçli'nin yerini hemen doldurdu.

Salzburg'un 20 yaşındaki Nijerya asıllı Alman forveti Karim Adeyemi'ye 5 yıllık imza attıran Bundesliga ekibi, "transfer böyle yapılır" dedirtti. Sarı-Siyahlılar, transfer piyasasının en gözde ismini Manchester City'ye sattıktan saatler sonra Adeyemi transferini açıkladı. Adeyemi için 30 milyon euro bonservis ödeyen Dortmund, genç forveti ileride 100 milyon euroya satmayı planlıyor.

Erling Haaland gitti, Karim Adeyemi geldi... Borussia Dortmund transfer dersi veriyor!

ERLİNG HAALAND'IN MALİYETİ NE KADAR?

Geçen yaz İngiliz Milli Takımı'nın yıldızı Harry Kane'i transfer etmeye çok yaklaşan ancak başaramayan Manchester City, sezonu Gabriel Jesus'la tamamlama kararı almıştı. Haaland transferinde Real Madrid'le girdiği yarışı kazanan İngiliz ekibi, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere Haaland'ın transferi için Borussia Dortmund ile prensip anlaşmasına varıldığını duyurdu. Golcü futbolcuyla sözleşme detaylarının görüşülüyor.

Haaland'ın 60 milyon euroluk serbest kalma bedelini ödeyen City, Norveçli yıldıza ise 5 yıl için 125 milyon euro ücret ödeyecek. Gol makinesinin haftalık maaşı ise takımın yıldızı Kevin De Bruyne'yi (375 bin pound) geçmedi. Haaland transferinde menajer komisyonlarına da 25 milyon euro ödeyen City bu transfer için 200 milyon euronun altına girmiş oldu.

Tıpkı Adeyemi gibi Salzburg'dan Borussia Dortmund'a 2020'de transfer olan 21 yaşındaki Norveçli futbolcu, Almanya ekibiyle çıktığı 88 maçta 85 gol kaydetti.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...