Elif Güneri ve Sema Çalışkan Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Elif Güneri ve Sema Çalışkan Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı

SPOR Haberleri  / AA

7 Türk boksörün yarı final gördüğü Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 81 kiloda Elif Güneri ile 70 kiloda Sema Çalışkan bronz madalya kazandı.

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 81 kiloda milli boksör Elif Güneri, Litvanyalı Gabriele Stonkute'ye 3-2 yenildi ve dünya üçüncüsü oldu.

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonanın 9. gününde Elif Güneri, 81 kiloda yarı final maçına çıktı. İlk turda Güney Afrika Cumhuriyeti'nden Mkateko Muriel Sithole, çeyrek finalde ise Kenyalı Elizabeth Adhiambo Andiego'yu eleyen Elif Güneri, Gabriele Stonkute ile karşı karşıya geldi.

Maça iyi başlayan milli boksör, ilk raundu 5-0 aldı. İkinci rauntta Litvanyalı daha atak görünürken Elif, bu bölümü 3-2 geride geçti. Son raundu rakibinin 5-0 almasına engel olamayan Elif, maçı da 3-2 kaybederek finale çıkamadı ve bronz madalyada kaldı.

Kariyerinde 2 Avrupa şampiyonluğu, birer dünya ve Avrupa ikinciliği bulunan Elif, 4. kez dünya üçüncüsü oldu.

Image

SEMA ÇALIŞKAN'DAN DA BRONZ GELDİ

70 kiloda ringe çıkan milli boksör Sema Çalışkan, İrlandalı Lisa Edel O'Rourke'a yenilerek bronz madalyada kaldı.

İlk turu maç yapmadan geçen, ikinci turda ABD'li Morelle McCane'yi, çeyrek finalde ise Polonyalı Daria Parada'yı eleyen Sema, yarı finalde Lisa Edel O'Rourke ile karşılaştı. Dengeli başlayan müsabakanın ilk raundunu 3-2 alan Sema, ikinci raundu 5-0 kaybetti. Son raundu 4-1 veren milli boksör, genel skorda da 5-0 mağlup oldu. Bu sonuçla Sema Çalışkan, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nı bronz madalyayla tamamladı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...