Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon Frankfurt oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon Frankfurt oldu

SPOR Haberleri  / AA

UEFA Avrupa Ligi finalinde Eintracht Frankfurt ile Rangers ile karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren maçta penaltılara gidildi ve kazanan taraf Frankfurt oldu. Alman ekibi tarihinde 2. kez kupayı müzesine götürdü.

UEFA Avrupa Ligi finalinde Alman ekibi Eintracht Frankfurt ile İskoçya Premiership takımlarından Rangers ile karşı karşıya geldi. İspanya'nın Sevilla kentinde bulunan Ramon Sanchez Pizjuan Stadı'nda oynanan karşılaşmanın normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona erdi. Penaltılarda mutlu sona ulaşan taraf ise 5-4'lük skorla Eintracht Frankfurt oldu. Maçın ilk yarısında Alman ekibin baskıları dikkat çekti. Finale kadar namağlup gelen Eintracht Frankfurt, Rangers karşısında topa sahip olan taraf olsa da ilk 0-0'lık skor ile sona erdi.

İkinci yarıda Rangers'ın atakları Frankfurt'un savunma hatası pahalıya mal oldu. Nijeryalı yıldız futbolcu Joe Aribo, savunmadan aldığı topu ağlara göndererek 1-0 öne geçti. Bu golün hemen ardından ataklarını sıklaştıran Frankfurt, 69. dakikada Kostic'in ortasında Borre'nin sürpriz dokunuşu ile skoru 1-1 yaptı. Maçın devamında başka gol olmayınca mücadelenin normal süresi 1-1 sona erdi. Eşitlik normal sürede de bozulmayınca penaltı atışlarına gidildi.

PENALTILARDA FRANKFURT

Penaltı atışlarında rakibine üstünlük sağlayan Eintracht Frankfurt, tarihinde 2. kez kupayı müzesine götürdü.

Maçın hakem ve takım kadroları şöyle:

Hakemler: Slavko Vincic, Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic (Slovenya)

Eintracht Frankfurt: Trapp, Tuta, Toure, N'Dicka, Sow, Rode, Knauff, Kostic, Lindstrom, Kamada, Borre

Rangers: McGregor, Tavernier, Goldson, Bassey, Barisic, Jack, Lundstram, Kent, Wright, Kamara, Aribo

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...