Üst üste ikinci kez... Euroleague'de şampiyon Anadolu Efes

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Üst üste ikinci kez... Euroleague'de şampiyon Anadolu Efes

SPOR Haberleri  / AA

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'inde Real Madrid'i 58-57 yenen Anadolu Efes, Euroleague şampiyonluğunu ilan etti. Bu sonuçla Anadolu Efes, üst üste ikinci kez şampiyonluk yaşamış oldu.

THY Euroleague'de Belgrad'da gerçekleştirilen Final Four'da unvanını koruma mücadelesi veren son şampiyon Anadolu Efes, finalde kupayı 10 kezle en çok kazanan takım olan Real Madrid ile karşı karşıya geldi. Final Four'daki ilk maçta Olimpiakos'u Vasilije Micic'in son saniye üçlüğüyle mağlup eden lacivert-beyazlı takımın finaldeki kupa mücadelesi de nefes kesti. Son saniyeye kadar büyük çekişmeye sahne olan maçta kazanan 58-57'lik skorla Anadolu Efes oldu.

Üst üste ikinci kez... Euroleague'de şampiyon Anadolu Efes
TAVARES ÇOK ZORLADI

İlk çeyrekte Euroleague'in en etkili uzunlarından biri olan Walter Tavares'i durdurmakta zorlanan Anadolu Efes, bu oyuncunun hücum ribauntlarının ardından bulduğu ikinci şans sayılarının da etkisiyle ilk çeyreği 15-14 geride tamamladı. Tavares'in ikinci faulünü yapıp kenara gelmesiyle ikinci çeyrekte çember altında biraz rahatlayan Efes, bu defa da dış şut konusunda sıkıntı yaşadı ve ilk yarı Real Madrid'in 34-29'luk üstünlüğüyle sona erdi.

Üst üste ikinci kez... Euroleague'de şampiyon Anadolu Efes


CANKURTARAN PLEISS

Üçüncü çeyrekte her iki takım da saha içi isabeti bulmakta zorlanırken, karşılaşma bir hayli gerildi. Efes'in faul dışında, üç saha içi isabetinin ikisinin Tibor Pleiss'tan geldiği bu çeyrek 42-40 sona erdi. Son çeyrekte Real Madrid'in skor üretmekte zorlanmasıyla beraber 47-44 öne geçen Efes, savunmada yaptığı faullerle rakibini sık sık çizgiye gönderince Real Madrid krizden çıktı. Kırılma anlarında ise sahneye Pleiss çıktı ve sayılarıyla kupayı Anadolu Efes'e getirdi.

Üst üste ikinci kez... Euroleague'de şampiyon Anadolu Efes

TIBOR PLEISS: İNANILMAZ DUYGULAR

"Çocukken Final Four oynayan takımları izlerdim ve şimdi üst üste iki kez kazandık, gerçekten inanılmaz. Çok yorgunum ama bir o kadar da mutlu ve duyguluyum. Şampiyonluk için çok çalıştık. İniş ve çıkışlar yaşadık ama şimdi bu şampiyonluğun keyfini çıkartma zamanı geldi."

İŞTE TÜRK ADAMI BUDUR!

Maçı değerlendiren ve flaş röportajda Türkçe konuşan Ergin Ataman, "Bu takımla gurur duyuyorum. Bu kupa Türkiye'de kanını canını feda eden tüm Türk halkına armağan olsun. En büyük biziz. Şampiyon olacağız dedik, şampiyon olduk. İşte Türk adamı budur!" açıklamasını yaptı. Bu arada salonda bulunan Türk taraftarlar Ataman'ın sözlerini çılgınca alkışladı.

KISALAR ÇOK İYİYDİ

Ergin Hoca, "Üst üste 3. defa final oynadık. Şampiyon unvanımızı korumak istiyorduk. Bu çok önemli bir başarı" derken, "Zor bir final olacağını biliyorduk. Avrupa Ligi'nin en güçlü kadrosuna sahiplerdi. Farklı stratejilerin maçı olacaktı ve biz kazandık. Kısaları iyi kullandık. Son saniyeye kadar büyük bir iradeyle oynadı oyuncular. Müthiş bir sondu" dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...