Lionel Messi Finalissima 2022'de şov yaptı, Arjantin İtalya'yı dağıttı

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr / AA
Lionel Messi Finalissima 2022'de şov yaptı, Arjantin İtalya'yı dağıttı

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr / AA

EURO 2020 şampiyonu İtalya ile Copa America şampiyonu Arjantin, Finalissima 2022'de karşı karşıya geldi. Arjantin, 28. dakikada Martinez, 45+1. dakikada Angel di Maria ve 90+4. dakikada Dybala golleriyle sahadan 3-0 galip ayrılarak kupanın sahibi oldu. Lionel Messi, kariyerinde çıktığı 45 finalde 47 gole direkt etki etti.

2020 Avrupa Şampiyonası'nı kazanan İtalya ile 2021 Kupa Amerika şampiyonu Arjantin, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda karşı karşıya geldi. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ile Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) arasındaki ilişkilerin gelişmesi amacıyla 29 yıl sonra yeniden oynanan maçı, 3-0 Arjantin kazandı.

ARJANTİN - İTALYA 3-0 ÖZET İZLE

Arjantin'in gollerini, 28. dakikada Lautaro Martinez, 45+1'inci dakikada Di Maria ve 90+4'üncü dakikada Dybala kaydetti. Lionel Messi maçı 2 asistle tamamladı. Messi, kariyerinde çıktığı 45 finalde 47 gole direkt etki etti.

Arjantin böylece Avrupa ile Güney Amerika şampiyonları arasında oynanan 3. karşılaşmada 2. defa kupanın sahibi oldu. Avrupa ile Güney Amerika'nın şampiyonları daha önce 2 kez karşılaşmıştı. 1985'te Fransa, Uruguay'ı, 1993'te ise Arjantin, Danimarka'yı yenmişti.

Lionel Messi Finalissima 2022'de şov yaptı, Arjantin İtalya'yı dağıttı

MESSİ'NİN HEDEFİ 2022 DÜNYA KUPASI

Arjantin'in süper yıldızı Lionel Messi, "Milli takımda başarısı yok" eleştirilerine Copa America zaferiyle cevap vermişti. Arjantin'i 2018 Dünya Kupası'nda final oynatan Messi, Katar 2022'de şampiyonluk hedefliyor. 34 yaşındaki forvet kulübü PSG ile de UEFA Şampiyonlar Ligi zaferi yaşamak istiyor. Finalissima, Messi'nin 2. milli kupası oldu.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...