Wout Weghorst petrol milyoneri ailenin isyankar çocuğu... Beşiktaş'ın gözdesinin bilinmeyen yönü

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
Wout Weghorst petrol milyoneri ailenin isyankar çocuğu... Beşiktaş'ın gözdesinin bilinmeyen yönü

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Beşiktaş'ın santrfor transferindeki 1 numaralı hedefi olan Wout Weghorst, meslektaşlarının aksine zengin bir aileden geliyor. Hollandalı golcünün ailesi petrol milyoneri... Weghorst ailesinin sadece Hollanda'da 130 benzinliği var. Ailesine isyan eden ve parayı umursamayan Weghorst, istese Oxford'a gidebilirdi ama futbol aşkı engel tanımadı. İşte Wout Weghorst'un bilinmeyen yönleri

Beşiktaş'ın santrfor transferindeki 1 numaralı hedefi olan Wout Weghorst, meslektaşlarının aksine zengin bir aileden geliyor. Hollandalı golcünün ailesi petrol milyoneri... Weghorst ailesinin sadece Hollanda'da 130 benzinliği var. Ailesine isyan eden ve parayı umursamayan Weghorst, istese Oxford'a gidebilirdi ama futbol aşkı engel tanımadı. İşte Wout Weghorst'un bilinmeyen yönleri7 August 1992'de Hollanda'nın Borne şehrinde doğdu. 

DOĞUŞTAN GOLCÜ

Annesi Astrid Weghorst, babası ise Frans Weghorst.

Annesi yıllar sonra bir röportajında "Karnımdayken öyle bir tekmelerdi ki futbolcu olmaması için dua ederdim" diyor. Ancak bayan Astrid'in korktuğu başına geliyor.Wout, Weghorst ailesinin 3. çocuğu.. Borne şehrinin en zengin ailelerinden biri olan Weghorst ailesi akaryakıt sektöründe yatırımlara sahip.Aiesi onun okuyup şirketlerin başına geçmesini istiyordu ancak Wout Weghorst'un kalbinde ve aklında hep futbol var.

Wout Weghorst petrol milyoneri ailenin isyankar çocuğu... Beşiktaş'ın gözdesinin bilinmeyen yönü

Meslektaşlarının aksine Hollanda'da iyi bir üniversite kazandı ama futbol tutkusu nedeniyle ailesine rest çekip lisans seviyesinde bıraktı.Futbola Willem altyapısında başladığında onun ileride Hollanda Milli Takımı seviyesinde bir golcü olabileceğine kimse inanmıyordu.

Çünkü dev bir fiziği vardı ve zengin çocuğuydu! Oysa Hollandalı golcüler Van Basten, Kluivert, Bergkamp ve Van Nistelrooy gibi isimler farklı profillerdi.Onu ilk kez AZ Alkmaar keşfetti ve 2016 yılında 1.5 milyon euroya transfer etti. İki yıl sonra ise 10.5 milyon euroya Bundesliga ekibi Wolfsburg'a sattı. Wout Weghorst'un kariyer istatistikleri göz kamaştırıcı... Bir kere her sezon istikrarlı bir şekilde çift hanelerde gol ya da asist katkısı sağlıyor.

HİÇ SAKATLANMIYOR 

Wolfsburg'daki 3 sezonunda sırasıyla 16, 17 ve 20 golle sezonu tamamladı.Bu performanslar onu Hollanda Milli Takımı'na yükseltti.

Geçen sezon devre arasında Burnley'e 14 milyon euro bonservisle transfer oldu.

Premier League'de kümede kalma savaşı veren Burnley'in Yeni Zelandalı santrforu Chris Wood 30 milyon euro bonservisle Newcastle United'a satılmıştı.

Burnley onun boşluğunu Weghorst'la doldurdu.Hayatında olduğu gibi sahada da tam bir savaşçı olan Wout Weghorst'un Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael'in oyun sistemi için biçilmiş kaftan olduğu söyleniyor.

Hollandalı'nın bir başka özelliği de hiç sakatlanmaması. Weghorst kariyeri boyunca yalnızca 8 maç kaçırmış. Bu 8 maçın 5'i de zaten koronadan..

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...