Fener'e dev yıkım! Kanarya geriden geldi ama sonunu getiremedi

Düzenleyen:
Fener'e dev yıkım! Kanarya geriden geldi ama sonunu getiremedi

SPOR Haberleri

Sarı lacivertliler 0-0’ın rövanşında eksik kaldı, geriye düştü ama 88’de maçı uzatmalara taşıdı. Son bölümde eski Fenerbahçeli Karavaev'in golü hayalleri yıktı. Kanarya yoluna UEFA Avrupa Ligi ön elemesinden devam edecek.

Emin ULUÇ

Şampiyonlar Ligi hayali yine erken bitti Fenerbahçe’nin. Polonya’daki ilk maçtan 0-0’lık beraberlikle ayrılan sarı lacivertliler, Kadıköy’deki rövanşa mecburi Serdar Aziz – Tisserand değişikliği hariç aynı kadroyla çıkarken sürpriz bir performans gelmedi. Fenerbahçe, tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarın müthiş desteğiyle oyuna hızlı başladı, ancak gol umutları Valencia ve King olunca, 12 numaranın çabası da yetersiz kaldı.

UKRAYNALI HAKEM

Dinamo ilk maçta olduğu gibi savunmayı ön planda tutup, kontralarla fırsat kovalarken, Fenerbahçe’nin hücumları bir nebze hız kazanmış görünüyordu. Buna rağmen ilk heyecan 21’de İrfan Can’ın direkte patlayan frikiği oldu. Valencia her topu eziyor, King takımı yine eksik oynatıyordu ama Jesus müdahale gereği duymuyordu. İtalyan hakem Irrati’nin maçı Ukraynalı gibi yönetmesi de cabası. 22’de King ve Valencia’nın ortak çabasıyla mis gibi bir gol fırsatı heba oldu.

VALENCIA ÇILDIRTTI

İlk yarım saat sonunda baskıyı kıran Dinamo oyuna girdi. Dengeyi bozan ise 53’te İsmail’in ikinci sarıdan atılması oldu. Fenerbahçe 10 kişi kalmanın şokunu yaşarken, 57’de Buyalskiy Kadıköy’e Ukrayna bombası attı: 1-0. Asıl darbeyi ise Valencia vurdu. 70’te kendi kazandırdığı penaltıyı kaleciye nişanlayan Ekvadorlu saç baş yoldurdu. 88’de Szalai’nin umutları tazeledi: 1-1. Ama 114’te eski bir Fenerbahçeli Karavayev fişi çekti: 2-1.

Fener'e dev yıkım! Kanarya geriden geldi ama sonunu getiremedi

SKANDAL KARARLAR

İtalyan hakemin kararları tura mal oldu. Massimilianı Irrati henüz 10. dakikada temsilcimizin attığı golü iptal etti. Joshua King'in ağları havalandırmasına rağmen Valencia'nın faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti. Ancak görünürde faulden eser bile yoktu. İtalyan hakem bununla da yetinmedi. Maçın gidişatını değiştiren İsmail Yüksek'i oyundan atma kararı da çok ağırdı. Genç oyuncu müdahalesinde önce topa dokunmuş olmasına rağmen ikinci sarı kartı gördü.

İSMAİL YÜKSEK AĞLAYARAK ÇIKTI

Kanarya’da yeni sezon öncesinin kazanımı olarak görülen İsmail Yüksek, Dinamo Kiev maçında çift sarıdan kırmızı gördü. İtalyan hakemin 53’te faul gerekçesiyle kart gösterdiği genç isim gözyaşlarını tutamadı. Tribünlerin “İsmail, İsmail” diye bağırdığı Yüksek, alkışlarla soyunma odasına gitti.

Fener'e dev yıkım! Kanarya geriden geldi ama sonunu getiremedi

ALDI-ÇIKARDI! EMRE MOR ŞAŞKINLIĞI

Ve Fenerbahçe adına dün önemli şaşkınlıklardan birisi de Emre Mor olayıydı. Jorge Jesus “oğlum” dediği Emre Mor’u 46’da oyuna aldı. Ki yeni transfere taraftarın da desteği tamdı, alkışlarla moral verdi. Aynı Jorge Jesus 77’de Emre Mor’u çıkarıp yerine Bruma’yı soktu ve bu alması şaşkınlığa neden oldu.

KARAVAEV GECEYİ KARARTTI

Dinamo Kiev'e turu getiren gol sarı lacivertlilerin eski futbolcusundan geldi. Oleksandr Karavaev 106'da oyuna girdikten sadece 8 dakika sonra golünü attı. Karavaev, sarı lacivertli formayla 2016- 17 sezonunda 6 maçta görev yapıp 1 gol 1 asistlik katkı sağlamıştı.

Fener'e dev yıkım! Kanarya geriden geldi ama sonunu getiremedi

LUCE'NİN ÖFKESİ! TEKNİK ADAM MAÇ SONUNDA ÇILDIRDI

Dinamo Kiev teknik direktörü Mircea Lucescu, takımının Kadıköy'de turu geçmesinin ardından mutlu değildi. Tecrübeli çalıştırıcı, oyuncuları büyük sevinç yaşamasına rağmen oldukça öfkeliydi ve basın toplantısına çıkmadı, yayıncı kuruluşa da röportaj vermedi. Rumen teknik direktör, bu kararına gerekçe olarak, Fenerbahçe tribünlerinin "Vladimir Putin" tezahüratlarını gösterdi.

Tribünlerden yükselen 'Putin' sesleri öncesinde Dinamo Kiev'in ilk golünü atan Buyalski'nin ağır tahriği vardı. Ukraynalı oyuncu, Kartal pençesi yaptı ve tribünlere yumruğunu salladıktan sonra sarı kart gördü. Öte yandan Kadıköy'deki bu tezahürat sebebiyle UEFA yetkililerinin maçın gözlemci ve temsilcisiyle görüşmeler yaptığı öğrenildi. Kulislerde Fenerbahçe'nin ceza alabileceği konuşuluyor.

RAKİP SLOVACKO

Dinamo Kiev'e elenen Fenerahçe yoluna Avrupa Ligi 3. Eleme turundan devam edecek. Rakip Çekya'dan Slovacko. Maçlar 4 ve 11 Ağustosta oynanacak. Fenerbahçe'nin 5 Ağustos'ta ligde oynanması gereken Ümraniyespor maçının da 8 Ağustos'a ertelenmesi gündemde.

Fener'e dev yıkım! Kanarya geriden geldi ama sonunu getiremedi

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...