Başkan Lincoln

Başkan Lincoln

SPOR Haberleri

Sarı lacivertli takım Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçında bileti neredeyse cebine koydu. Lincoln'ün asistinde Emre Mor gol perdesini açtı. Sonrasında Emre'nin kazandırdığı frikikte bu defa Lincoln topu 90'a bıraktı. Aynı oyuncu ikinci yarıda jeneriklik bazukasıyla rakibi yıktı, bir asist iki golle yıldızlaştı.

UĞUR AKTAN

Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'e elenen Fenerbahçe, ligin ilk haftası öncesindeki son ciddi sınavında, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Çekya'nın Slovacko takımını konuk etti. Yeni transferlerden Gustavo Henrique, Willian Arao, Emre Mor ve Lincoln'ün ilk 11'de başladığı karşılaşmadan 3-0'lık galibiyetle ayrılan sarı-lacivertli takımın golleri de yeni transferler Emre ve Lincoln'den geldi.

LINCOLN'DEN USTA İŞİ

Maçta ilk gol tehlikesi karşılaşmanın yedinci dakikasında yaşandı. Sağ kanattan rakiplerini çalımlayarak ceza sahasına sokulan Miha Zajc'ın şutu az farkla dışarı çıktı. Maçta gol perdesi ise 17. dakikada açıldı. Diego Rossi'nin soldan ceza sahasına taşıdığı topla başlayan atakta Lincoln uygun durumdaki Emre'yi gördü ve genç oyuncu takımını öne geçirdi: 1-0. 45+2'deki frikikte topun başına geçen Lincoln usta işi vuruşuyla farkı ikiye çıkardı: 2-0.

Başkan Lincoln

ON KİŞİ KALDILAR

Maçın ikinci yarısına da iyi başlayan Fenerbahçe, 48. dakikada Stanislav Hofmann'ın ikinci sarı kartını görerek takımını eksik bırakmasıyla iyice rahatladı. Kenardan gelen Bruma, Arda, Serdar, Crespo ve Novak değişikliklerle yüksek temposunu koruyan Jorge Jesus'un takımı adına skoru belirleyen isim ise 81'de ceza sahası dışından çektiği harika şutla Lincoln oldu ve Fenerbahçe sezon öncesinde büyük moral depoladı: 3-0. Rövanş 11 Ağustos'ta.

HENRIQUE GÜVEN VERDİ

Fenerbahçe'de yeni stoper transferleri Gustavo Henrique ve Luan Peres, sarılacivertli formayla ilk defa boy gösterdi. Henrique karşılaşmaya on birde başlarken yerinde müdahaleleri ve güven veren futboluyla beğeni topladı. Peres ise 90 dakika boyunca kulübeydi.

19'LUK ERTUĞRUL KALEDE

Kaleci Altay'ın yokluğunda kaleyi koruyan 19 yaşındaki Ertuğrul Çetin'e dün çok iş düşmedi. Defanstaki abileri rakip hücumlara set olurken futbolcu, "Tezahüratlarla tüylerim diken diken oldu. Kupada sonuna kadar gitmek istiyoruz" açıklaması yaptı.

Başkan Lincoln

TARAFTAR MAÇA KOŞTU

Fenerbahçe'nin Slovacko ile oynadığı karşılaşmaya sarı-lacivertli taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Tribünlerin tamamını dolduran Fenerbahçeli taraftarlar, ısınma sırasında tek tek oyunculara destek olurken 90 dakika boyunca ve sonrasında büyük coşku yaşadı.

TARİH YAZACAĞIZ

Dün geceye birbirinden klas iki gol, bir asistiyle damga vuran F.Bahçe'nin yeni transferi Lincoln Henrique maçın ardından hırs dolu açıklamalar yaptı. İkinci golünü daha çok beğendiğini söyleyen futbolcu, "Top süzüle süzüle gitti" derken, "Bu turnuvada gruplara kalmak istiyoruz. Frikiklere antrenmanlarda çok çalışıyoruz. Bu sezon kolay olmayacak. Hedeflerimiz kupalar kazanmak, tarih yazmak" yorumunda bulundu.

BİR RÜYANIN BAŞLANGICI

Çalkantılı futbol hayatından sonra Karagümrük'le çıkışa geçen Emre Mor dün gecenin iyi isimlerindendi. Futbolcu ilk yarıda rakip defansı hallaç pamuğu gibi atarken gol perdesini açtı. Aynı Emre kazandırdığı faulle de takımının ikinci golüne katkı yaptı büyük beğeni topladı. Futbolcu, "Çok çalışıyoruz. Şampiyonluk şansımız yüksek. Bugün (dün) on birdeydim. Rüyanın başladığını söyleyebilirim. Galibiyet aldık, gol atmak da bonustu. Herkese çok teşekkürler. Harika bir atmosfer vardı her zamanki gibi" sözlerini kullandı.

Başkan Lincoln

BU KUPANIN FAVORİSİ DEĞİLİZ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus maçın ardından, "Galibiyeti taraftara hediye ediyoruz" derken daha önce kullandığı, "Önceliğimiz Süper Lig, Avrupa değil" sözünü tekrarladı. Jesus şöyle konuştu: Biz Türkiye ligini önemsiyoruz. Bu kupanın favorisi değiliz. (Benzer söylemi geçen sezon Vitor Pereira söylemişti). Hedefimiz lig şampiyonluğu. Bir forvet transferi daha yapabiliriz. Emre Mor 90 dakika hazır değil fakat oyuncu koparacak bir oyuncu. Lig başlıyor ve zor geçecek...


Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...