Romanya play-off'a kaldı

Romanya play-off'a kaldı

SPOR Haberleri

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda play-off'a kalma hesapları yapan Romanya, iddiasız Estonya'yı son hafta mücadelesinde konuk etti.

Türkiye'nin Hollanda'ya karşı puan kaybetmesini bekleyen Romanya'nın, olası bir puan eşitliği durumunda ay-yıldızlıları geçmek için Estonya'yı 5 farklı yenmesi gerekiyordu. Romanya sahaya; Tataruşanu - Matel, Goian, Gardos, Rat - Bourceanu, Lazar - Bucur, Stancu, Tanase - Marica 11'i ile çıktı. Gençlerbirliği'nde forma giyen Stancu da 11'deki yerini aldı. Estonya ise sahada; Pareiko - Jaager, Reintam, Klavan, Teniste - Lindpere, Dmitrijev - Puri, Vassiljev, Kink - Zenjov 11'i ile yer aldı. Mücadeleye baskılı başlayan Romanya, 14. dakikada kalesinde büyük bir tehlike atlatırken, 29. dakikada penaltı kazandı. Stancu'nun ceza sahası içinde yerde kalması sonucu hakem beyaz noktayı gösterdi. Atışı kullanan Marica, topu ağlara gönderdi ve Romanya'yı 1-0 öne geçirdi. İlk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Romanya, 81. dakikada işi bitirdi. İlk golün sahibi Marica, bir kez daha sahneye çıktı ve durumu 2-0 yaptı. Kalan kısa sürede başka gol olmadı ve Estonya'yı 2-0 mağlup eden Romanya, grubunu 19 puanla ikinci sırada tamamlayarak play-off'a kaldı.(ajansspor)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...