Durduk yere yüksek tansiyon! Lüksemburg'dan puanı zor kurtardık

Durduk yere yüksek tansiyon! Lüksemburg'dan puanı zor kurtardık

SPOR Haberleri

Martins’in golüne penaltıdan Cengiz karşılık verdi. Sinani ile bir kere daha öne geçtiler, Chanot kendi kalesini vurdu. Rodrigues bir şok daha yaşattı. Tarihî bir yenilgi alıyorduk ki İsmail Yüksek ilk millî maçında jeneriklik golüyle rezaleti önledi. Aldığımız bir puanla B Ligi’ne yükseldik...

UĞUR AKTAN

UEFA Uluslar C Ligi’nde zayıf rakipleri Lüksemburg, Faroe Adaları ve Litvanya ile birlikte 1. Grup’ta bulunan A Millî Futbol Takımı, ilk puan kaybını beşinci maçında Lüksemburg karşısında yaşasa da B Ligi’ne yükselmeyi garantiledi. Stefan Kuntz’un öğrencileri en yakın rakibini konuk ettiği karşılaşmada baştan sona bir hayli zorlanırken, bir puanı sezonun yükselen yıldızı İsmail Yüksek’in 87. dakikadaki golüyle elde etti: 3-3.

LÜKSEMBURG KAÇTI

Maça iyi başlayan Lüksemburg henüz sekizinci dakikada kaleci Moris’in uzun pasına iyi hareketlenen Martins’in golüyle öne geçti: 1-0. Bu golün hemen ardından yüklenen ekibimiz, 15’te Kerem’in düşürülmesiyle penaltı kazandı ve topun başına geçen Cengiz skoru dengeledi: 1-1. Bu golün ardından oyundan düşmeyen Lüksemburg, 37’de Kaan Ayhan’ın kaptırdığı topun ardından Sinani’nin golüyle bir kez daha öne geçmeyi başardı: 2-1.

BİZ KOVALADIK

Beraberlik golü için fazla beklemeyen Türkiye, 39’da Cengiz’in ortasına ters vuruş yapan Chanot’un kendi kalesine golüyle bir defa daha maça ortak oldu: 2-2. Maçın son bölümünde bir dönem Türkiye’de de forma giyen Gerson sahne aldı ve 69’da yaptığı tek vuruşla Lüksemburg’u üçüncü kez öne geçirdi: 3-2. Maçta son sözü oyuna 81. dakikada dâhil olan İsmail Yüksek söyledi ve ceza sahası dışından skoru belirledi: 3-3.

İSMAİL TİTRETTİ

Salih Kavraz’ın sakatlanması sebebiyle aday kadroya çağrılan ve haberi aldığı anı, ‘Yemek yiyordum, heyecandan titredim’ diyerek özetleyen F.Bahçeli İsmail Yüksek, A Millî Takım kariyerine müthiş bir katkıyla başladı. Takım Lüksemburg önünde 3-2 mağlupken 81. dakikada oyuna giren İsmail, sadece beş dakika sonraki jeneriklik vuruşuyla tarihî bir rezaleti önlerken ay yıldızlı ekibimizi B Ligi’ne ve belki de (Play-off sonuçlarına göre) EURO 2024 finallerine taşıdı.


Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...