Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk takımlarının UEFA gelirleri... Trabzonspor Fenerbahçe'den daha çok para kazandı

Düzenleyen:
Türk takımlarının UEFA gelirleri... Trabzonspor Fenerbahçe'den daha çok para kazandı

SPOR Haberleri

Bu sezon Devler Ligi'ne takım gönderemeyen Süper Lig, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile UEFA Avrupa Ligi'nde; Sivasspor ve Medipol Başakşehir ile de UEFA Konferans Ligi'nde temil ediliyor. Avrupa’daki 4 temsilcimizin 3. maçlar sonrasında UEFA kazançları belli oldu. Şampiyonlar Ligi'nde play-off turunda veda eden Trabzonspor bu sezonun en çok UEFA geliri elde eden Türk takımı konumunda.

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde mücadele eden takımlarımızın grup maçlarında elde ettikleri sonuçlar hem ülke puanı hem de ekonomik olarak büyük önem taşıyor. 2 organizasyonda 3. hafta maçları tamamlanırken temsilcilerimizden en çok parayı kazanan takım Trabzon oldu.Devler Ligi’ne play-off’ta veda eden Fırtına 5 milyon Euro’su dayanışma ödülü, 3 milyon 630 bin Euro’su ayak bastı parası, tek galibiyetten 630 bin Euro performans ödülü almaya hak kazandı.

Katsayıdan 1 milyon 320 bin Euro, market geliri de 2.5 milyon alacak olan Trabzon 13 milyon 80 bin Euro’yu garantilemiş durumda.

FENERBAHÇE: 3 milyon 630 bin Euro’su katılım, 1 milyon 470 bin Euro’su performans, 2 milyon 904 bin Euro da katsayı olmak üzere, market geliri olarak da 2.5 milyon Euro alması beklenen Kanarya 10 milyon 504 bin Euro almayı hak kazandı. 
Jorge Jesus yönetiminde grup liderliği mücadelesi veren Fenerbahçe bunu başarırsa ekstra gelir elde edece.

BAŞAKŞEHİR: Konferans Ligi’ne katılım için 2 milyon 940 bin Euro, performanstan 1 milyon 166 bin Euro ve katsayıdan da 810 bin Euro olmak üzere 4 milyon 916 bin Euro’yu garantiledi.

SİVASSPOR: ayak bastı için 2 milyon 940 bin Euro, performanstan 666 bin Euro ve katsayıdan da 534 bin Euro olmak üzere 4 milyon 140 bin Euro’luk ödülün sahibi oldu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...