Skoda’nın SUV ailesi KAROQ ile büyüyor

Düzenleyen:
Skoda’nın SUV ailesi KAROQ ile büyüyor

T-Otomobil Haberleri

Çek üreticinin, Kodiaq ile başlattığı SUV atağı Karoq ile devam ediyor. Yeni model, 2018 yılının ilk çeyreğinden itibaren ülkemizde pazara sunulacak.

Ali Çelik Stockholm 
Skoda, geçtiğimiz hafta İsveç’te düzenlediği global lansmanla, yeni SUV modeli KAROQ’u dünya basınına tanıttı. Kendi sınıfına göre benzersiz iç mekân genişliği, yeni sürücü destek sistemleri, tamamen LED teknolojisine sahip farlar ve Skoda markasında ilk defa kullanılan dijital gösterge paneli gibi unsurlarla beğeni toplayan Karoq, güçlü ve dinamik hatlarıyla SUV dünyasında önümüzdeki günlerde çok konuşulacak bir model. 
Motor Seçenekleri 
Skoda Karoq’ta 5 farklı motor görev alacak. Benzinli seçeneklerde 1,0 l (115 PS) ve 1,5 l (150 PS) opsiyonu sunulurken dizel tarafında yeni 1,6 l (115 PS), 2,0 l (150 PS) ve 2,0 l (190 PS) opsiyonlar yer alacak. Bütün versiyonlar 6 ileri manuel ya da 7 ileri DSG otomatik vites seçeneğine sahip olacak. En zorlu şartlara cevap verecek şekilde geliştirilen Karoq, 1,5 l ve 2,0 l motorlu versiyonlarında, isteğe bağlı olarak ‘Ambition’ donanım seçeneğinden itibaren 4x4 ve “Sürüş Modu Seçimi ve Dinamik Şasi Kontrol” sistemi de sunulacak. Bu sayede yol koşullarına göre sürücü “Normal”, “Sport”, “Eco”, “Individual” (Kişisel) ve “Snow” (Kar-4x4 versiyonda) modları tercih edilebilecek.  
Tamamen Yeni Tasarım  
Kısa süre önce satışa sunulan Kodiaq ile, bir yandan model yelpazesini genişletirken, diğer yandan SUV sınıfına güçlü bir giriş yapan Skoda, bu hamlesini Karoq ile devam ettiriyor. Yeti modelinin yerini alacak yeni araç, ön yüzünde keskin geometrik hatlara sahip full-LED farlarla karşımıza çıkıyor. Tüm donanım seviyelerinde standart sunulacak teknolojik aydınlatmalar, yol, ışık ve karşıdan gelen araç durumuna göre otomatik devreye giriyor. Işık şiddetini ayarlayan “Dinamik Işık Asistanı” ile desteklenen sistem, silecekler çalıştığında bile otomatik açılıyor. Arkaya doğru alçalan tavan çizgisi, şişkin çamurluklar ve arka LED stop grubu ile tasarım bütünlüğünü koruyan Karoq, donanım paketine göre 16 veya 17 inç’lik üç farklı jant seçeneği sunuyor. 
Sürücü ve yolcularını cömert bir baş-diz mesafesiyle ağırlayan Karoq, 521 litrelik bir bagaj hacmine sahip. Arka koltuklar yatırıldığında ise  1.630 litreye ulaşılıyor. Bağımsız hareket edebilen arka koltuklar tamamen çıkartılabiliyor ve sayede 1.810 litrelik rakipsiz bir bagaj hacmi elde ediliyor. Teknolojik unsurlarla desteklenmiş iç mekan, tamamen dijital gösterge paneline ev sahipliği yapıyor. Bu ekran dört farklı tasarımla istediğiniz bilgileri önünüze getiriyor. Park yardımcısı, şerit asistanı, trafik işaretleri tanıma, tehlike asistanı, kör nokta uyarısı, hız sabitleyici, ön bölge asistanı gibi konfor ve güvenlik unsurlarıyla donatılan Karoq, ısıtmalı direksiyon, ısıtmalı arka koltuk gibi opsiyonlar da sunuyor. 

1,6 dizel otomatik büyük ilgi çekecek

∂ Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, SUV sınıfının Avrupa ve Türkiye’de yoğun ilgi gördüğünü ifade etti. Her geçen gün bu sınıfa talebin arttığı belirten Senyücel şunları söyledi: 2006’da yüzde 5,5 olan SUV’ların payı, 2016 yüzde 15’i aşmış durumda. Karoq kesinlikle SUV pazarının iddialı oyuncularında biri olacak. Araç bu yılın son çeyreğinde kademeli olarak dünyada satışa sunulacak, biz de 2018 yılının ilk çeyreğinde Türkiye pazarına getirme planları yapıyoruz. SUV sınıfındaki çeşitliliğimiz, markamızın pazardaki yükselen grafiğine çok büyük katkılar sağlayacak. Yeni motor gamında farklı tüketici beklentilerini karşılayacak alternatifler var, özellikle Türkiye pazarında yoğun ilgi görecek 1,6 TDI 115 PS dizel motor ve 7 ileri DSG seçeneği bu noktada oldukça talep görecek bir model olarak ön plana çıkıyor. 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...