Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Renault, SUV’da frene basmıyor

Düzenleyen:
Renault, SUV’da frene basmıyor

T-Otomobil Haberleri

Fransız üretici; Koleos, Kadjar ve Captur modelleriyle SUV ve Crossover pazarında iddialı olduğunu gösteriyor.

Ali Çelik Kopenhag - Ülkemizdeki otomotiv toplam pazarı önceki yıla oranla daralma sinyalleri verirken, SUV segmenti gördüğü yoğun ilgi ile yukarı yönlü büyümeye devam ediyor. Mesela Nisan 2017’de 9 bin 919 adetlik satışa ulaşan B-SUV segmenti geçen yılın aynı döneminde 9 bin 77 adetlik satış rakamına imza atmıştı. Bu da daralan pazara karşı yaklaşık yüzde 10’luk bir yükseliş anlamına geliyor. Bu trende çoktan ayak uyduran Fransız üretici Renault ise Koleos, Kadjar ve Captur modelleriyle pazarın iddialı oyuncuları arasında yer alıyor. 
Geçtiğimiz hafta Danimarka’da düzenlenen global basın lansmanı ile güncellenen Captur modelini deneme fırsatı bulduk. Avrupa pazarında en çok satan modellerin başında gelen Renault Captur ülkemizde de kendine iyi yer edinen modeller arasında. Bir önceki versiyonda olduğu gibi kişiselleştirme özellikleri ile rakiplerine fark atan Yeni Captur, 30’u aşkın kombinasyona sahip. Böylece kişisel zevkinizi otomobilin tasarımına yansıtmanız mümkün oluyor. 

Sabit cam tavan Icon ve Outdoor versiyonlarında opsiyon olarak sunulmuş. İlk bakışta full-LED ‘Pure Vision’ far teknolojisi göze çarpan özellikler arasında yer alıyor. Tamponunun alt kısmında yeni marka kimliğini oluşturan C şekilli LED gündüz farları yer alıyor. Benzer şekilde arka far tasarımı da hem gece hem gündüz görünen bu imzayı barındırıyor. Captur, R&Go, Media Nav Evolution ve R-LINK Evolution olmak üzere üç multimedya sistemi ile üst düzey bir araç içi teknolojik deneyim sunuyor. Sistemler Bluetooth, navigasyon, sürüş destek sistemlerinin yönetimi gibi sürüşü kolaylaştıran ve güvenli hale getiren teknolojilere sahip. Arka park sensörünün yanı sıra yenilenen Captur’de geri görüş kamerası Icon ve Outdoor versiyonlarında standart. Hız sınırlayıcı, aktif acil fren destek sistemi (AEBS), ESP, Yokuş kalkış desteği, LED aydınlatma sistemi, yağmur sensörü ve otomatik farlar makyajlanan modelde öne çıkan özellikler. 
Renault, SUV’da frene basmıyor
Motor seçenekleri
Yeni Captur’un dizel tarafında dCi 90 otomatik ve manuel olmak üzere 2 farklı seçenek bulunuyor. Hem Stop & Start teknolojisi hem de fren ve yavaşlamada enerjiyi geri kazanan bir sistemle donatılan bu motor, 4000 d/d’de 90 BG ve 1750 d/d’de 220 Nm tork sunuyor. Benzinli opsiyonlarda ise TCe 120 (otomatik veya manuel) olmak üzere iki versiyon bulunuyor. EDC otomatik vites kutusuna bir alternatif sunan düz vites seçeneği, maliyete önem veren ve tam sürüş kontrolünü elinde tutmak isteyen müşterileri hedefliyor. Doğrudan enjeksiyon, turboşarj ve Stop & Start teknolojisiyle donatılan bu motor seçeneği, 2000 d/d’de 190 Nm tork sunuyor. Yeni Captur touch, icon ve outdoor olmak üzere 3 farklı donanımla satışa sunuluyor.

Yenilenen Captur’ın fiyatı 81 bin 450 TL’den başlıyor
Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş: “B segmenti Türkiye’de binek otomobil pazarından yüzde 30 pay alırken, B SUV segmentinin payı yüzde 9. Bu sınıf tek başına ise binek otomobil pazarında yüzde 3 paya sahip. Yenilenen modelimiz geçen yılı 3 bin 783 satış adedi ile kendi segmentinde ikinci sırada tamamladı. Kadjar, Koleos ve Captur ile 2017 yılında Renault, SUV serisini tamamlamış oluyor” dedi.

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...