Borusan Oto’dan 250 milyon TL yatırım

Düzenleyen:
Borusan Oto’dan 250 milyon TL yatırım

T-Otomobil Haberleri

Bodrum tesislerinden sonra Ankara gün sayıyor. 2017’nin en büyük hamlesi ise 140 milyon TL’ye mal olan 55 bin m²lik kapalı alanla İstanbul Samandıra olacak.

Ali Çelik  BODRUM
BMW, MINI, Land Rover ve Jaguar markalarının satış ve satış sonrası hizmetlerini başarıyla sürdüren Borusan Otomotiv Yetkili Satıcısı ve Yetkili Servisi Borusan Oto, Bodrum’daki yeni tesisini hizmete açtı. 2016’da Çorlu ve ardından İstanbul Avcılar’da Türkiye’deki ilk Jaguar-Land Rover ARCH konseptini hayata geçiren Borusan Oto, devamında Adana-Mersin ve 2017 Nisan’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yatırımlarını devreye almıştı. Yeni tesisle ilgili açıklama yapan Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya, bölgedeki yerleşik nüfus artışına dikkat çekerek “Bodrum’da 2011 yılında BMW-MINI servisi olarak hizmete başlamıştık. Şimdi 3.250 m2 yeni tesisimizle BMW otomobil satış, BMW Premium Selection onaylı kullanılmış otomobil satışı, mekanik, kaporta ve boya servis hizmetleri veriyoruz. Yeni tesisimiz çevre ilçelerin taleplerini de karşılayacak kapasitede” dedi. 
Hız kesmiyoruz
Bu yıl içindeki yatırımlarla ilgili bilgi veren Sakarya “Beş yıllık stratejik bir planlamamız var. Biz, Türkiye ekonomisine güveniyoruz. Bu kapsamda üçüncü yeni tesisimiz Ankara’da 1 Ağustos itibarı ile faaliyetlerine resmen başlayacak. Kasım ayında ise dördüncü tesis yatırımımız olan Jaguar-Land Rover ARCH konsepti, İstanbul Seyrantepe’de start alacak. En büyük hamlemiz ise Borusan Oto Samandıra tesisleri olacak. Toplam 140 milyon TL yatırımla 55.000 m² kapalı alanda temsil ettiğimiz bütün markalarımız ve servis hizmetlerimizle Türkiye’nin en büyük otomotiv tesisini açacağız. Sonuçta 2017 yılında toplam 250 milyon TL’lik bir yatırımına imza atıyoruz” açıklamalarında bulundu.
Beklentilerimiz iyi yönde 
Sakarya şöyle devam etti: Satışları ikinci 6 ayda daha iyi bekliyoruz. İlk yarı ÖTV, kur artışı gibi etkiler yaşadık. Yeni çıkan modellerimize yoğun ilgi var. Pazar yaklaşık yüzde 9 civarında düşütü fakat oran lüks otomobillerde biraz fazla hissedildi. Ayrıca 2. el satışlarında ciddi bir potansiyel var. 3 yıldır bu alana da ciddi yatırımlar yapıyoruz. Geçen sene 13.500 yeni araç satarken ikinci el satışlarımız 6.500 civarında gerçekleşti. Uzun vadede ikinci el araç satışlarımızı artırmayı hedefliyoruz.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...