Hidrojen yakıtlı araçlarla ucuz ve çevreci ulaşım

Düzenleyen:
Hidrojen yakıtlı araçlarla ucuz ve çevreci ulaşım

T-Otomobil Haberleri

Otomotiv endüstrisinde fosil yakıtların yerini alması için geliştirilen hibrit ve elektrikli araçlar konusundaki çalışmalar yoğun olarak sürerken, bunlara önemli alternatiflerden biri de hidrojen yakıtın olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İlk defa 2009 yılında geliştirilmeye başlanan hidrojen yakıt hücreli araçlar ile ilgili araştırmalar devam ederken birçok ülke 2020’li yıllardan itibaren bu teknolojiye sahip araçların ulaşım başta olmak üzere her alanda kullanmaya başlamak için altyapılarını da oluşturmaya başladı. 

Genel olarak doğalgazdan üretilen hidrojen, ayrıca CO₂ salınım oranı az olan rüzgar, çöp, kanalizasyon çamuru ve sudan da üretilebiliyor. Örneğin Toyota, sadece su buharı salımı yapan yakıt hücresi teknolojisi ile oldukça ciddi yol almış durumda. Bu araçlar “0” CO₂ salımı ile dikkat çekerken, konforu, sürüş keyfi, 3 ila 5 dakika arasında doldurabilen deposu ile birlikte geleneksel motorların ulaştığı menzil ve hızı da sunuyor. 2014’te başta Japonya olmak üzere hidrojen yakıtlı Mirai’yi birçok ülkede yollara çıkaran Toyota, üretim tesislerinde hidrojenle çalışan forkliftler kullanıyor. Son olarak hidrojenle çalışan kamyon projesi ile gündeme gelen Toyota, yakıt hücresiyle çalışan jeneratörlerinin de tanıtımını yapmıştı. 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...