Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Özlü, otomotivcileri Filyos’ta yatırıma çağırdı

Bakan Özlü, otomotivcileri Filyos’ta yatırıma çağırdı

T-Otomobil Haberleri

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından Türkiye ekonomisinin temel sorunlarından cari açığın düşürülmesi ve katma değerin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Otomotiv Çalıştayı”, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem’in katılımı ile gerçekleştirildi.

Yerli otomobille ilgili konuşan Özlü, yatırım miktarı ve oluşturulacak istihdamın bir buçuk yıl içerisinde netleşeceğini anlatarak, çalıştaya katılan otomotiv sanayicilerini Filyos Endüstri Bölgesi’nde yatırım yapmaya çağırdı. İSO Başkanı Bahçıvan ara malı ithalatında da otomotivin önde gelen sektörlerden biri olduğuna dikkat çekerek “Cari açığı azaltmak ve sanayide daha fazla katma değer üretmek için ara malı ithalatının azaltılması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem de “Bu çalıştayın 2 temel amacı var. Birinci amaç otomobil sanayisi Türkiye’nin göz bebeğidir. Görüyoruz ki otomotiv sektöründe dünya çok büyük bir değişimin içinde. Bu çalıştay ile sektörü daha da nasıl ileriye taşımayı hedefliyoruz. Türkiye artık üretim yanlısı kapsayıcı bir büyümeyi ele alacak. Yerli otomobil çalışması ciddi bir çalışmadır ve küresel anlamda da karşılığını alacaktır. İkinci amaç ise, ara malı ithalatının azaltılmasıdır. Türkiye’nin gereksiz ara malı ithalatına son vermesi oldukça önem taşıyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...