Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Paris dizeli unutturdu

Paris dizeli unutturdu

T-Otomobil Haberleri

2019 model araçların tanıtıldığı Paris Motor Show, elektrikli, otonom ve robot teknolojisi ile donatılan araçlara ev sahipliği yaptı.

ALİ ÇELİK

Avrupa’nın en önemli otomobil fuarlarından olan Paris Motor Show kapılarını açtı. 14 Ekim’e kadar sürecek fuar 10 bin kişilik bir basın ordusu tarafından yakından izleniyor. 50 Avrupa ve dünya lansmanının yapılacağı fuara geleceğin elektrikli ve otonom araçları damga vuruyor. Bir çok marka elektrikli otomobillerinin yanı sıra hybrit teknolojisine sahip yeni modellerini ilk defa görücüye çıkarıyor. Fuarda dizel araçlara yer verilmezken Bentley, Bugatti, Mazda, Ford, Subaru, Mitsubishi, Nissan, İnfiniti, Opel Volvo ve VW gibi devler başta olmak üzere 15’e yakın marka ise stant açmadı.
Paris’te ev sahibi olma avantajını kullanan Renault elektrikli otonom aracı EZ-ULTIMO ile dikkatleri üzerine çekiyor.  Örtüsünü ilk defa Paris Motor Show’da açan EZ-ULTIMO tam bir “robot otomobil’ olarak adlandırılıyor. Yolcular EZ-ULTIMO’nun içerisinde rahatlıkla hareket edebilirken sanki evin camından dışarıyı izlermiş gibi panoramik tavandan gökyüzünü seyredebiliyor. Kabin içinde ahşap, mermer ve deri gibi malzemeler kullanılan araç 4’üncü seviye otonom sürüş becerisine sahip. EZ-ULTIMO bu sayede önündeki araç ile olan mesafesini ayarlayabilirken, şerit takibi ve şerit değişimi gibi konularda usta şoförlere taş çıkartıyor. Araç olağanüstü olaylara karşı da kendini güvenli bir konuma alabiliyor. Ayrıca yenilenerek daha dinamik ve çekici çizgilere kavuşan makyajlı Kadjar modelini ilk defa Paris’te tanıtan Renault, Avrupa’nın en çok satan modelinin Limited Edition versiyonu ZOE Iconic’le ziyaretçileri ağırlıyor.

Kadjar bizim için önemli
Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, Kadjar modelinin SUV pazarında önemli bir oyuncu olduğunun altını çizerek şunları söyledi: Yenilenerek Paris fuarında yerini alan Kadjar geniş bir müşteri yelpazesinin ilgi odağı olmaya aday. Renault’un en önemli SUV ürünleri arasında yerini olan modelimiz güncellendikten sonra daha da dikkat çekici bir hâl aldı. Renault zaten EZ-ULTIMO konsept modeli Paris’te geleceğe ilişkin vizyonunu ortaya koyuyor. Müşteri beklentileri ve tüketim alışkanlıklarının değiştiği bir dönemde otonom, elektrikli, paylaşımlı çözümler ile herkes için sürdürülebilir mobilite kavramını vurguluyor. Her zaman olduğu gibi bizim için en önemli olan nokta ise müşterilerin beğenisi ve memnuniyeti.

Vietnam’ın ‘yerli’si de Paris’te
Geleceğin elektrikli ve otonom araçlarının damga vurduğu fuarda birçok marka elektrikli otomobillerini tanıtıyor. Bu yıl Alman üreticiler dışında özellikle Asyalı üreticilerin de boy gösterdiği fuarda özellikle Vietnam’ın ilk yerli markası VinFast da sahne alıyor. Genç marka Pininfarina tarafından tasarlanan, BMW 5 Serisi’ üzerine geliştirilen sedan Lux A2.0 ve X5 üzerine inşa edilen SUV Lux SA’yı ilk defa sahneye çıkararak ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...