Rus markası LADA Avrupa’da tırmanışta

Rus markası LADA  Avrupa’da tırmanışta

T-Otomobil Haberleri

Türkiye’ye yeni model ve yedek parça ithalatı ruble üzerinden yapılan LADA, maliyet ve servis konusunda ciddi avantajlar sağlıyor. Ülkemizde tekrar dikkatleri üzerine çeken marka Avrupa satışlarında da yükseliş kaydediyor.

ALİ ÇELİK

Ürettiği modellerde uygun servis hizmeti ve sağlamlık konusunda ön plana çıkmayı seven Rus markası LADA, satışlarındaki hareketlilikle dikkat çekiyor. Araştırma ve danışmanlık hizmeti veren Focu2Move'un verilerine göre, 2018 yılının ilk 9 ayının sonunda Avrupa'da 80 binden fazla Vesta modeli satışı gerçekleştiren üretici, bu rakamla bir önceki yıla göre yüzde 46,5’lik bir artış yakalamış durumda. Avrupa pazarında bulunan güçlü markaların içinde satış başarısını yükselten LADA, Granta modelinde ise yine 2018’in ilk dokuz ayında 10 bin adetlik bir skora imza attı. Bu sayede Granta, model sıralamasında bir kademe yükselerek 55. sırada yer alırken, Rus markası ise 71. sıradan 49. sıraya yükseldi.

Talepler artıyor
Türkiye pazarına Seven Oto Group güvencesi ile 2018 Ocak ayında, LADA 4x4 modeli ile giriş yapan marka ülkemizde de yoğun ilgi görüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Sever Oto Group Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Vatansever, otomotiv sektöründe 30 yıllık bir tecrübeye sahip olduklarının altını çizerek şunları söyledi: LADA yıllar içerisinde kendini ispatlamış ve alanında uzman bir marka. Özellikle uygun fiyatlı yedek parçaları ve geniş servis ağı rakipleri karşındaki duruşunu güçlendiriyor. Biz Rusya ile ticaretimizi ruble üzerinden yapıyoruz. Bu durum servis ve yedek parça maliyetleri konusunda müşterilere avantaj sağlıyor. Döviz kurlarındaki artış LADA parçalarını çok fazla etkilemiyor. 4x4 modellerimiz off road yetenekleri ile rakipsiz ve Türkiye pazarına sunduğumuz araçlarımızda ABS, EBD, isofix, immobilizer, otomatik ön cam, hidrolik direksiyon gibi benzer birçok standart donanım var. Ayrıca opsiyonel olarak Klima ve LPG seçenekleri bulunuyor. Gelen talepler üzerine önümüzdeki yıl binek otomobil gurubunda yer alan modellerimizi de müşterilerimize sunacağız. Avrupa’da satış grafiğinde yükseliş trendine giren LADA, binekte olduğu kadar 4x4 modelinde de yoğun talep görüyor. Türkiye otomotiv sektörü genel olarak sıkıntılı bir durumdan geçse de, güçlü ve gelişmeye açık bir durumda. Bizde bu sektördeki deneyimimiz ve güçlü bayi-servis teşkilatımızla müşterilerimize en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...