Yerli olması büyük avantaj

Yerli olması büyük avantaj

T-Otomobil Haberleri

Türkiye’de üretileceğinin ilk duyurusunu, geçtiğimiz hafta cuma günü Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank tarafından yapılan Yeni Corolla’nın şubat ayında satışa sunulması planlanıyor.

ALİ ÇELİK

ÖTV teşvikini de arkasına alan hibrit motor ünitesi ile dikkatleri üzerine çeken Yeni Corolla, Sakarya üretilerek dünyanın birçok noktasına ülkemizden gönderilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Yeni Corolla’nın yerli olmasında ciddi avantajlar olduğunu belirterek “Dünyada ve ülkemizde en çok satılan sedan sınıfı araç Corolla. Yeni modelimizin yerli üretim olması lojistik başta olmak üzere çok önemli avantajlar sağlıyor. Corolla’nın satışlarına baktığımızda 1990-2003 yılları arasında yıllık ortalama 14 binlerdeyken 2015 yılından itibaren 34 binli adetler seviyesine ulaştığını görüyoruz. 2016 ve 2017 yılındaki filo hariç toplam perakende otomobil satışlarında Corolla bütün modeller arasında en çok satılan araç olarak ön plana çıkıyor” dedi. Bozkurt, CH-R’dan sonra Türkiye’de üretilecek ikinci hibrit modeli olan Yeni Corolla’nın yerlilik oranındaki payıyla ülkemiz ekonomisine ve otomotiv sanayimize katkıda bulunacağını dile getirerek “Türkiye’yi hibrit teknolojisi ile tanıştıran markayız ve satışlarımız her geçen gün artmakta. 2019 yılında ekonomik şartların stabilize olması ve dövizdeki dalgalanmaların sona ermesi ile yeni Corolla’nın iyi bir performans sergileyeceğine inancımız tam’’ dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...