50 park yerinden biri TOGG'a özel

50 park yerinden biri TOGG'a özel

T-Otomobil Haberleri

Yerli otomobilin 2023 yılında yola çıkmasıyla birlikte; konutlarda, AVM'lerde, yollarda elektrikli şarj istasyonu ihtiyacı da ortaya çıkacak.

Bu konuda çalışmalara devam ettiklerini anlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Bu çerçevede hem Otopark Yönetmeliğinde hem İmar Yönetmeliğinde düzenlemeler yapacağız. Her 50 park yerinden bir tanesi elektrikli araçlar için ayrılacak" dedi. Bakan Kurum, Türkiye'nin her yerinde elektrikli şarj istasyonlarının akaryakıt istasyonlarında zorunlu hâle getirileceğini de söyleyerek "Elektrikli otomobillerin şarj istasyonlarının kurulum aralığını belirlemek için simülasyonlar yapıyoruz. Şarjın ne kadar gideceğini hesaplıyoruz. Edirne'den yola çıkan bir araç Ardahan'a nasıl gitmesi gerekiyorsa, o çerçevede simülasyonlar yapılıyor. İhtiyaç olan şarj istasyonlarını böyle hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı. Bakan Kurum, yerli otomobille eş zamanlı olarak şarj ünitelerinin de tamamlanmış olacağını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...