210 milyon TL yatırım, 800 kişilik ek istihdam

210 milyon TL yatırım, 800 kişilik ek istihdam

T-Otomobil Haberleri

2022 sonunda Oyak Renault adına Megane Sedan üretimi gerçekleştirecek olan KARSAN, hem yatırım hem istihdam alanında atılım yapacak. Şirket öte yandan üretimine başladığı 12 metrelik yüzde 100 elektrikli modelinin tanıtımı için gün sayıyor.

ALİ ÇELİK

 Türkiye’nin tek bağımsız çok markalı araç üreticisi olarak iş birliği yaptığı markalara ait modelleri de üretmeye devam eden KARSAN, bu stratejisi doğrultusunda yeni bir anlaşmaya daha imza attı. Bursalı üretici Oyak Renault adına 2022’nin sonundan itibaren geçerli olmak üzere mevcut Megane Sedan üretimi gerçekleştirecek. Beş yıllık imzalanan iş birliğinde yıllık 55.000 adetlik üretim hacminin planlanırken Karsan, Megane Sedan üretimi için Oyak Renault adına 210 milyon TL yatırım yapacak. Üretilen her araç başına gelir elde edecek olan KARSAN bu proje kapsamında 800 civarında ilave çalışana da tesislerinde istihdam sağlayacak. 

Karsan CEO’su Okan Baş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hafif ve ağır ticari araç, gerekse toplu ulaşım alanında birçok global marka için üretim yaptıklarının altını çizerek; “Kendi markamızla da ürettiğimiz  yüksek teknolojili araçları dünyanın birçok ülkesine ihraç eden bağımsız bir üreticiyiz. Oyak Renault ile yaptığımız iş birliği sayesinde, üretim yelpazemize binek otomobil de ekleniyor. Bu güçlü iş birliği, uluslararası otomotiv firmalarının hem ülkemize olan yatırım kararlılığını hem de Karsan’ın üretim yetkinliği ve becerisine olan güvenini açıkça bir kez daha gösteriyor” dedi.

İki ayaklı bir strateji izlediklerini belirten Baş; “Bir yandan, kendi markamıza ait toplu taşıma araçlarını yüzde 100 elektrikli ve otonom olarak geliştiriyoruz. Bu araçları başta Avrupa olmak üzere dünyanın pek çok farklı noktasına ihraç ediyoruz. Yurt dışından uluslararası düzeyde çok iyi bilinen firmalarla bu yönde temas hâlindeyiz. Diğer yandan da üretim deneyim ve kabiliyetimiz sayesinde farklı markalara ait üst düzey modellerin üretim süreçlerini fabrikamızda üstlenebiliyoruz. Hyundai Motor Company (HMC), Menarinibus ve son olarak Oyak Renault iş birliği bu stratejimizin ne kadar sağlıklı bir şekilde devam ettiğini gösteriyor” dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...